KOMO verwelkomt NCK

Het Nederlands Certificatie Kantoor B.V. in Beverwijk is sinds 2 april jl. de nieuwste licentienemer van KOMO. NCK gaat certificeren voor het KOMO-keurmerk gebaseerd op BRL9101 (infrasector; verkeersafzettingen op snelwegen en niet-snelwegen). “De klanten van onze klanten vragen om KOMO. En dus vragen onze klanten om KOMO-certificering. Dit is een begin, maar onze ambitie is om in de toekomst een zo breed mogelijk pakket van KOMO-certificeringen aan te kunnen bieden,” zegt directeur Paul Tammer van NCK.

 

NCK bestaat sinds 2005, richt zich met name op de sectoren bouw, transport en recycling en telt momenteel circa 1.600 opdrachtgevers. NCK wil zich, aldus Paul Tammer, onderscheiden door specialisatie op de drie genoemde sectoren, korte lijnen, een heldere uitleg van de normen bij opdrachtgevers en een laagdrempelige approach. “Onze auditoren zijn bij ons in vaste dienst en weten wat er speelt. Op directie-niveau, maar ook op de werkvloer.”

 

Paul Tammer: “KOMO is natuurlijk hét keurmerk in de bouw. Een garantie voor objectief vastgestelde kwaliteit en een heel sterk merk. Dat zal met de komst van de Wkb, waarbij alles draait om geborgde kwaliteit, alleen maar belangrijker worden. NCK wil opdrachtgevers terzijde staan om aan de vraag naar KOMO te kunnen voldoen.”

 

De andere certificatie-instellingen die KOMO-certificaten verstrekken zijn Kiwa Nederland, SGS Intron, SKG-IKOB, SKH, SKW, Normec Certification en DEKRA.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

De markt over KOMO

Henry Meijdam
Henry Meijdam, Voorzitter stichting KOMO Consument heeft behoefte aan kwaliteitscontrole