Actualiteiten voor certificaat- en attesthouders

JanvandenMeer

KOMO-certificaat levert voordeel in oefenproject Wkb

Jan van der Meer, directeur VDM Woningen was benieuwd naar de kosten van werken conform de Wbk en de inzet van gBOU als kwaliteitsborger. "Keimpe Stroop van gBou liet mij zien dat onze KOMO-certificaten een positief effect hebben. Het scheelt kwaliteitsborger gBOU tijd en werk omdat producten en processen al getoetst zijn op kwaliteit."

Jan van der Meer van VDM Woningen ziet voordelen KOMO-certificaat
Lees meer
vanderlei-full

KOMO betrokken bij grote koploperprojecten Wkb + KiK

Nu de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) is aangenomen, gaan direct al 10+-Wkb-trajecten van start. Doel is om te wennen aan het samenwerken onder de nieuwe regelgeving en praktijkervaring op te doen. Primair wordt er gewerkt aan vertrouwen, verduidelijken, verbinden en voordelen duidelijk maken. Onder andere KiK van KOMO gaat worden beproefd als ‘Wkb instrument’.

Laptop met knop sign in

Mijn KOMO vernieuwd - ook voor certificaat- en attesthouders!

‘Mijn KOMO’ -het afgeschermde deel op de website van KOMO- is vernieuwd, uitgebreid en gebruiksvriendelijker. We hebben bij de voorbereiding van het vernieuwde Mijn KOMO veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid ten dienste van de Mijn KOMO-gebruiker. Mijn KOMO is ontwikkeld en toegankelijk voor diverse doelgroepen.


Mijn KOMO met eigen inlog
Lees meer
via Suze en Oscar.klein

Nieuws van CI’s: SKH en SKG-IKOB

In deze rubriek leest u nieuws van onze licentienemers: geaccrediteerde certificatie-instellingen (CI’s) die een licentie hebben om bedrijven voor KOMO te certificeren. Deze keer SKH over o.a. het afwerken van geveltimmerwerk in losse onderdelen en SKG-IKOB over de vernieuwde BRL 5212.


Testen kwaliteit van de lijm
Lees meer
handen op toetsenbord.klein

Met KOMO-online staat u helemaal vooraan in de keten

Alle KOMO BRL-en en bijbehorende certificaten plus bestekspecificaties zijn vanaf medio dit jaar online direct digitaal ontsloten via KOMO-online. KOMO-online, een nieuw onderdeel van de KOMO-website, heeft ook een directe link met de portal Bouwbesluitonline.nl. Als KOMO-certificaathouder staat u straks dus helemaal vooraan in de bouwketen!


Informatie digitaal ontsloten via KOMO-online
Lees meer
Rode kraan bij bouwwerk.klein

Uw KOMO-certificaten worden nu nog meer waard

De bouwer wordt verantwoordelijk voor alles wat hij bouwt en hij krijgt bewijslast. De aansprakelijkheid gaat gelden voor 20 jaar. Wanneer er in die periode een afwijking of fout wordt geconstateerd is de bouwer aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat hij goed werk heeft geleverd (door middel van een correcte invulling van zijn bewijslast). Onder het nieuwe bouwstelsel dat Nederland krijgt, worden uw KOMO-certificaten dus nog meer waard dan ze al waren.


Kwaliteit aantonen van producten en bouwprocessen
Lees meer
vrouw in startblokken.klein

Wkb in de startblokken, bouwstelsel wijzigt ingrijpend

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb; in de wandeling ook wel de Wkb wet bouw genoemd) staat in de startblokken. Doel van de Wkb is om de Nederlandse ‘bouwconsument’ een sterkere positie te geven, aansprakelijkheden helder te maken en door een bouwkolom-brede inzet een betere bouwkwaliteit te bereiken.


In de startblokken voor de Wkb
Lees meer
KOMO3

Gratis uw bedrijf positioneren op de KOMO-website

U kunt via KOMO gratis reclame maken. Niet alleen gratis, maar ook heel gemakkelijk. Stuur gewoon de gegevens van projecten waaraan u meewerkt naar info@komo.nl. Wij zorgen dat het op de site komt, met uw fotomateriaal en een rechtstreekse link naar de site van uw bedrijf. Kosteloos. Hoe fijn is dat?

KOMO2

Trots op uw KOMO-certificaat? Laat het zien… 4 tips & tricks!

Als KOMO-certificaathouder staat u vooraan in de markt. U bent bijzonder, want u levert objectief bewezen kwaliteit. Dat mag iedereen zien! Met deze tips & tricks overtuigt u afnemers nog sneller van de meerwaarde van uw KOMO-certificaten. En dus van de meerwaarde van úw producten of diensten.

download_scaled_2000x2000_558878-2

Wkb wet: KOMO-procescertificatie stevig in de lift

De vraag naar KOMO-gecertificeerde bouwprocessen zit stevig in de lift. Dat komt ook omdat de Wkb wet z’n schaduw vooruit werpt. Tegelijk met de Wkb gaat het Burgerlijk Wetboek veranderen. Iedere bouwer krijgt bewijslast en moet zwart-op-wit kunnen aantonen dat hij, bij elk project opnieuw, goed werk heeft geleverd.

shutterstock_417801688_small

Weet u wat KOMO u allemaal oplevert?

Uw bedrijf heeft een of meer KOMO-certificaten. En wat levert u dat op? Dat hebben we in kort bestek voor u op een rijtje gezet.

KOMO filmpje keurmerk

Overtuig uw opdrachtgevers: hier is de nieuwe KOMO-film

Uw bedrijf heeft een of meer KOMO-certificaten. Maar… weten uw potentiële nieuwe opdrachtgevers dat? En weten ze hoe bijzonder u daarmee bent?
Wél als u het nieuwe KOMO-filmpje op uw website zet. En er een verwijzing naar maakt in uw eigen e-mail nieuwsbrief en op social media.

Internationaal_groot

Export: KOMO-keurmerk in buitenland goed herkend

Wist u dat het KOMO-keurmerk op belangrijke deelmarkten in het buitenland als belangrijke kwaliteitsaanduiding wordt herkend? Zéker in Europa, maar ook ver daarbuiten. Daarom zijn er nu KOMO-certificaathouders actief in 48 landen wereldwijd. Dat blijkt uit een opgave van de certificatie-instellingen KIWA, SKH, SKG-IKOB en SGS Intron.

KOMO BRL Online

Alle KOMO-certificaathouders in Bouwbesluitonline én in STABU besteksystematiek

Alle KOMO BRL-en plus alle KOMO-certificaten zijn in de nabije toekomst rechtstreeks en gratis raadpleegbaar via zowel Bouwbesluitonline (ca. 60.000 bezoekers per maand) als de STABU besteksystematiek. Bij iedere BRL worden direct ook alle betreffende KOMO-certificaathouders vermeld. U dus ook!

Vlnr: Teus Schimmel, voorzitter BNB; Marc Verhage, directeur STABU; Ton Jans, directeur KOMO; Bastiaan Benz, directeur BRIS; Oscar van Doorn, directeur SKH.
Vlnr: Teus Schimmel, voorzitter BNB; Marc Verhage, directeur STABU; Ton Jans, directeur KOMO; Bastiaan Benz, directeur BRIS; Oscar van Doorn, directeur SKH.
Lees meer
KOMO-iBRL-Infinity-Repairs

Beschermde KOMO-certificatie van innovaties nu mogelijk

KOMO luistert naar de markt en komt met iets nieuws. Veel partijen hebben er om gevraagd: de innovatie BRL, gekoppeld aan het nieuwe KOMO-innovatiecertificaat. Daarmee kunt u, via een verkorte procedure, sterk vernieuwende producten en diensten leveren onder KOMO, zonder dat de concurrentie ‘meekijkt’. Het eerste KOMO-Innovatiecertificaat is op 3 september jl. uitgereikt aan Infinity Repair uit Waddinxveen.

Infinity Repair 3/9/2018 KOMO innovatiecertificaat
Lees meer
KOMO2

‘Mijn KOMO’: steeds actueel geïnformeerd over attesten en certificaten

‘Mijn KOMO’ is het onderdeel van de KOMO-website dat exclusief toegankelijk is voor bedrijven die een of meer KOMO-certificaten en/of attest(en) bezitten. Ook certificatie-instellingen die licentienemer van KOMO zijn hebben toegang tot ‘Mijn KOMO’, evenals de leden van de KOMO kwaliteitscommissie. Via Mijn KOMO en de bijbehorende nieuwsbrief MIJN KOMO Actueel wordt u steeds up-to-date geïnformeerd.

Internationaal_groot

Profiteert u al van het KOMO-keurmerk in het buitenland?

In veel landen geldt het KOMO-keurmerk als absoluut bewijs van kwaliteit, ook al is er geen formele relatie met de wetgeving van dat betreffende land. Op belangrijke deelmarkten in Europa, maar soms ook ver daarbuiten (bijvoorbeeld USA, Indonesië, Maleisië) heeft u, als KOMO-certificaathouder, een belangrijk streepje voor. Maakt u daar al gebruik van?

SONY DSC

Bereik snel veel potentiële klanten met blogs. Heel gemakkelijk!

Snel heel veel potentiële klanten te bereiken in één online communicatie-actie? Dat kan heel gemakkelijk via Mijn KOMO. Deze mogelijkheid staat alléén open voor houders van een KOMO-certificaat of –attest. En dus voor u!


SONY DSC
Lees meer
BRL_groot

BRL speciaal voor innovatieve producten en processen

KOMO luistert naar de markt en signaleert een behoefte aan een alternatieve borgingssystematiek, op maat gesneden voor innovatieve producten en processen. De ‘traditionele’ certificatie- of attesteringsmethodiek biedt daarvoor, vinden sommigen, niet altijd soelaas. Daarom hebben wij de zogenoemde iBRL (innovatie BRL) ontwikkeld: snel, vertrouwelijk en helemaal KOMO.

European Union flag against European Parliament

KOMO maakt zich Europees nog sterker: lid van UEAtc

KOMO is nu lid van de UEAtc, de Union Européenne pour l'Agrément de Technique dans la Construction (European Union for technical approval in construction). Deze Europese koepel is de bundeling van organisaties die zich bezighouden met het agenderen en laten certificeren van kwaliteitsaspecten in de bouw- en infrasector. Als lid van de UEAtc krijgt KOMO nog meer internationale uitstraling.


European Union flags in front of the blurred European Parliament in Brussels, Belgium
Lees meer
KOMO2

KOMO vernieuwt en gaat nog meer voor u doen. Kijkt u mee?

Volgend jaar vieren we 55 jaar KOMO. Tijd voor een nieuwe jeugd! Daarom heeft KOMO in 2017 een ambitieuze vernieuwingsoperatie ingezet. Doel: u als KOMO-certificaathouder nog beter op de kaart zetten. Want KOMO-certificaathouders leveren een unieke bijdrage aan bouw- en infrakwaliteit. En dat mag iedereen weten! Kijkt u mee?

Typical Housing Market Objects

Marktpartijen vragen om KOMO. Van corporatie tot vastgoedtycoon

André Snippe, Vastgoedman van het Jaar 2017: “Het KOMO-certificaat speelt in de bouw een belangrijke rol en dat is in ieders belang.” Woningcorporatie Staedion: “In onze bestekken staat dat KOMO-gecertificeerde producten toegepast moeten worden. En dat voor bouwprocessen zo mogelijk KOMO-gecertificeerde bedrijven moeten worden ingeschakeld.” De markt vraagt om KOMO. En dat groeit.


Modern Street with Terraced Real Estate for Families in the Netherlands
Lees meer
Menu sluiten
Komo