Export: KOMO-keurmerk in buitenland goed herkend


Wist u dat het KOMO-keurmerk op belangrijke deelmarkten in het buitenland als belangrijke kwaliteitsaanduiding wordt herkend? Zéker in Europa, maar ook ver daarbuiten. Daarom zijn er nu KOMO-certificaathouders actief in 48 landen wereldwijd. Dat blijkt uit een opgave van de certificatie-instellingen KIWA, SKH, SKG-IKOB en SGS Intron.

Verfreus Amerika kiest voor KOMO

“In bepaalde sectoren van de bouw en infra en in talloze landen wordt het KOMO-keurmerk herkend en erkend,” zegt Fred Dams, unitmanager Bouwconstructies bij Kiwa Nederland B.V. “Het geldt voor opdrachtgevers als bewijs voor de allerbeste kwaliteit.” PPG Industries, een Amerikaanse wereldspeler in de verfindustrie, transformeerde voor de timmerindustrie de merken D&M en Sigma naar de global brand PPG Wood Finishes en positioneert deze met het KOMO-keurmerk in heel Europa. Ook andere internationale spelers vermelden het KOMO-keurmerk steeds vaker op hun producten en/of verpakkingen. Dat doen zij natuurlijk niet zomaar.

Internationaal kwaliteitskompas

Juist omdat KOMO-certificatie 100% vrijwillig en 100% privaat is, ontwikkelt het zich in sommige landen, zelfs ver buiten Nederland, tot een kwaliteits¬kompas, signaleert Robert Daamen, Project manager bij SKH in Wageningen. “In landen als Maleisië, Singapore en Indonesië is KOMO bijvoorbeeld een begrip als het om houtproducten voor de bouw en infra gaat.” “In een sector als dakbedekkingsproducten groeit de vraag naar KOMO nadrukkelijk,” meldt Alexander Meeuwsen, manager sales & business development bij SGS Intron. “De buitenlandse certificaathouders zetten het KOMO-keurmerk ook actief in op hun thuismarkten.” Harm van Dartel, certificatiemanager gebouwschil/ constructie bij SKG-IKOB: “Naast de betekenis van gecertificeerd zijn met het oog op export naar Nederland, is het onafhankelijke karakter van KOMO aantrekkelijk voor producenten in het buitenland. Plus de herhaalde objectieve toetsing aan BRL-en.”

Exporteren met KOMO-keurmerk op product en verpakking

Exportambities? Informeer bij uw certificatie-instelling op welke markten en in welke landen u met KOMO extra goed voor de dag komt. En kijk eens naar de volgende suggesties, die helpen nog meer profijt te hebben van uw KOMO-certificaat en/of certificaten:

  • Breng het KOMO-keurmerk aan op uw gecertificeerde producten en/of op hun verpakking (verplicht);
  • Plaats het KOMO-logo op uw website, bij uw KOMO-gecertificeerde product(en) en op de contactpagina van uw site, met vermelding van uw certifica(a)t(en);
  • Embed de KOMO-film op uw site of plaats een rechtstreekse link naar de film op YouTube.
Menu sluiten
Komo