Icoontjes in KOMO-online

Met KOMO-online staat u helemaal vooraan in de keten

 

Alle KOMO BRL-en en bijbehorende certificaten plus bestekspecificaties zijn vanaf medio dit jaar online direct digitaal ontsloten via KOMO-online. Ze zijn direct digitaal gelinkt aan de betreffende bouwbesluitparagrafen. Ook de KOMO-certificaathouders die conform deze kwaliteitsstandaarden kunnen leveren zijn direct ontsloten. KOMO-online, een nieuw onderdeel van de KOMO-website, heeft ook een directe link met de portal Bouwbesluitonline.nl. Als KOMO-certificaat­houder staat u straks dus helemaal vooraan in de bouwketen!

 

Bouwbesluitonline.nl heeft circa 60.000 bezoekers per maand. Bouwbedrijven in bouw en infra, maar ook architecten, voorschrijvers en bestekdeskundigen maken hier gebruik van.

Alles online zoek- en vindbaar

In KOMO-online is voor iedere bouwtoepassing waarvoor KOMO-gecertificeerde producten en/of diensten beschikbaar zijn alles zoek- en vindbaar. Daardoor kunnen in de bouw en infra veel gebruikte applicaties, zoals BIM en andere ontwerpsoftware, voortaan rechtstreeks ‘schakelen’ met alles wat geleverd wordt onder KOMO. KOMO-online zal medio 2019 live gaan. Ruim op tijd dus om in de pas te lopen met de Wkb, die naar verwachting per 1 januari 2021 van kracht zal worden – en die KOMO-gecertificeerde kwaliteit honoreert.

Ook in STABU besteksystematiek

In een later stadium dit jaar is KOMO-online ook benaderbaar vanuit een vernieuwde versie van de STABU-besteksystematiek. Ook langs deze weg geldt: grondstoffen, hulpstoffen, bouwproducten, bouwsystemen, realisatieprocessen of diensten voor de bouw- en infraketen met een KOMO-keurmerk zijn gemakkelijker dan ooit voor te schrijven en in te kopen. Dat is een goede zaak, want als er KOMO op staat, voldoet het geleverde aan alle geldende eisen van zowel marktpartijen als overheden. Objectief getoetst door een geaccrediteerde certificatie-instelling.

Menu sluiten
Komo