Profiteert u al van het KOMO-keurmerk in het buitenland?


In veel landen geldt het KOMO-keurmerk als absoluut bewijs van kwaliteit, ook al is er geen formele relatie met de wetgeving van dat betreffende land. Op belangrijke deelmarkten in Europa, maar soms ook ver daarbuiten (bijvoorbeeld USA, Indonesië, Maleisië) heeft u, als KOMO-certificaathouder, een belangrijk streepje voor. Maakt u daar al gebruik van?

Grote verffabrikant positioneert met KOMO-keurmerk in heel Europa
PPG Industries, wereldspeler in de verfindustrie, transformeerde voor de timmerindustrie de merken D&M en Sigma naar de global brand PPG Wood Finishes en positioneert deze met het KOMO-keurmerk in heel Europa. Waarom leest u in dit blogartikel. In verf en lakken, maar ook in markten als PVC-leidingen, allerhande plaatmaterialen, houtproducten, lijmen, kitten, brandvertragers, dakbedekkingen en (binnen)deuren staat het KOMO-keurmerk stevig op de internationale kaart. Staat er KOMO op het product of de grondstof? Dan accepteren veel opdrachtgevers en marktpartijen in bouw en infra de kwaliteit als een vaststaand gegeven.

KOMO-keurmerk internationale springplank
Profiteert u al van de commerciële springplank die KOMO op interessante deelmarkten in het buitenland is? Wij gaan u daarbij doelgericht ondersteunen. In samenspraak met de certificatie-instellingen krijgt de KOMO-website een speciale, Engelstalige variant. Specifiek gericht op die markten waar het KOMO-keurmerk nu al meerwaarde vertegenwoordigt. En specifiek gericht op (potentiële) afnemers en opdrachtgevers. U kunt dan, bij buitenlandse acquisities, verwijzen naar het websitedeel dat zal heten: KOMO International. Dat legt kraakhelder uit waarom de letters KOMO staan voor: Kwaliteit zoals beloofd.

KOMO-keurmerk vult CE-markering perfect aan
Het KOMO-keurmerk conflicteert niet met CE-markering(en). Dat is immers geen kwaliteitskeurmerk. Het KOMO-keurmerk is geen concurrent van de CE-markering; het is een vrijwillige private kwaliteitsaanduiding, namelijk: die onderdelen die de (internationale) markten zélf belangrijk vinden. Het KOMO keurmerk geeft partijen zekerheid, zowel de vraag als de aanbodzijde. De zekerheid van door geaccrediteerde certificatie-instellingen objectief vastgestelde kwaliteit. Kwaliteit die wordt uitgedrukt door een kwaliteitsverklaring (certificaat) die verwijst naar vooraf door alle betrokken partijen opgestelde normen en eisen. Een betere aanbeveling voor uw grondstoffen, producten en bouwprocessen is er niet.

Heeft u suggesties? Wij verwelkomen ze graag
Aan het website-onderdeel KOMO International wordt nu gebouwd. We verwachten het voor de bouwvakantie te kunnen lanceren. Heeft u suggesties of goede tips, wellicht uit eigen, buitenlandse ervaring? Mail ze ons toe. Dan bereiken we samen de beste resultaten!

Menu sluiten
Komo