KiK Campus

KiK Campus is het kennis- en implementatieplatform dat alle partijen in de bouw- en infraketen helpt met de -onder der Wkb- verplichte inzet van een ‘instrument’ (systeem) voor kwaliteitsborging en de keten ondersteunt in de toepassing daarvan. Meer precies: het KOMO instrument Kwaliteitsborging (KiK), het generieke kwaliteitsborgingssysteem dat wordt ondersteund door ruim 30 (branche)organisaties in en rond de bouw- en infrasector.

KiK Campus biedt technisch-inhoudelijke ondersteuning, maar ook organisatorische support. Daarnaast biedt KiK Campus trainingen en workshops aan, waarmee opdrachtgevers, voorschrijvers, bouwers, wettelijke kwaliteitsborgers en afdelingen Bouw- en Woningtoezicht zich kunnen voorbereiden op het nieuwe bouwstelsel onder de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. KiK Campus wijst de weg naar certificering voor BRL 5019 en BRL 5029.

KiK Campus faciliteert de bouw- en infraketen bij efficiënt samenwerken en bij gezamenlijk aan de aanstaande nieuwe wetgeving voldoen. De partners die samenwerken in KiK Campus zijn, in alfabetische volgorde: Aannemersfederatie Bouw & Infra Nederland (AFNL), BRIS, Building Changes, CROW, gBOU, ISSO, KIWA, KOMO, SKG-IKOB, SKH en STABU.

KiK Campus is gevestigd in Delft, op de bouwcampus, en wordt, naar verwachting, in het najaar van 2018 officieel geopend.

Meer weten over KiK? Bekijk het filmpje.

Menu sluiten
Komo