KiKCampus

De KiKCampus is het kennis- en implementatieplatform dat alle partijen in de bouw- en infraketen helpt met de -onder der Wkb- verplichte inzet van een ‘instrument’ (systeem) voor kwaliteitsborging en de keten ondersteunt in de toepassing daarvan. Meer precies: het KOMO instrument Kwaliteitsborging (KiK), het generieke kwaliteitsborgingssysteem dat wordt ondersteund door ruim 30 (branche)organisaties in en rond de bouw- en infrasector.

De KiKCampus biedt technisch-inhoudelijke ondersteuning, maar ook organisatorische support. Daarnaast biedt KiKCampus trainingen en workshops aan, waarmee opdrachtgevers, voorschrijvers, bouwers, wettelijke kwaliteitsborgers en afdelingen Bouw- en Woningtoezicht zich kunnen voorbereiden op het nieuwe bouwstelsel onder de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. De KiKCampus wijst de weg naar certificering voor BRL 5019 en BRL 5029. En naar de licentie voor KiK.

De KiKCampus faciliteert de bouw- en infraketen bij efficiënt samenwerken en bij gezamenlijk aan de aanstaande nieuwe wetgeving voldoen. De partners die op dit moment samenwerken in KiKCampus zijn, in alfabetische volgorde: Aannemersfederatie Bouw & Infra Nederland (AFNL), BRIS, Building Changes, gBOU., Ketenstandaard, KOMO, SKG-IKOB, SKH en STABU.

De KiKCampus is gevestigd in Delft, op de bouwcampus.

Meer weten over KiK? Bekijk het filmpje.

Menu sluiten
Komo