André Snippe

Snippe Projecten

“Als projectontwikkelaar hanteer ik twee uitgangspunten. Als ik wat bouw, dan doe ik dat op zo’n manier dat ik er zelf zou willen wonen en wij bouwen niet voor sloop over 25 jaar. Integendeel. Ik wil dat mijn kleinkinderen straks nog langs mijn projecten van nu kunnen fietsen en ze aantreffen in blakende woonconditie. Wie bouwt voor de toekomst hanteert hoge kwaliteitsnormen. Dat principe zit in de genen van onze onderneming.”

André Snippe is directeur van Snippe Projecten. Een spraakmakende projectontwikkelaar met opvallende projecten zoals Holland Park (Diemen), Campus Diemen Zuid (Diemen), Twenthe Centrum (Almelo) en Hyde Park (Hoofddorp). Op 20 april is hij tijdens het Vastgoedmarkt Trendcongres uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar 2017. Een gepassioneerd ondernemer, die tevreden klanten als hoogste doel beschouwt. “Het lijkt een simpel principe: ontwikkel en bouw alleen woningen waar je zelf ook graag wilt wonen. De realiteit in de woningbouw in de afgelopen jaren is een andere. Er is helaas vaak gekozen voor woningen die goedkoop, snel en slecht afgewerkt gerealiseerd werden. De klant had weinig te kiezen. Daar plukken we jaren later nog altijd de wrange vruchten van in de vorm van saaie buurten met woningen, die nu al niet meer in trek zijn. Omdat ze visueel niet meer passen en geen antwoord bieden op de woonwensen en comfortverwachtingen van nu.”

Kwaliteit in perspectief

“Bouwkwaliteit kun je vanuit verschillende perspectieven benaderen. Ik vind ze allemaal belangrijk. Samen maken ze in elk project het verschil. Dat zijn: architectonische kwaliteiten, materialen en vakmanschap, leefomgeving en duurzaamheid. Architectonisch moet je bouwen zoals de woonconsument dat graag ziet. Aansluiten bij de smaak van de koper, want die betaalt. De consument ziet graag de traditie van de Hollandse stedenbouw in een eigentijds jasje. Met fraaie detaillering en doordachte oplossingen. De bouwmaterialen en het verwerken daarvan moeten, net als het afwerkingsniveau, uiteraard voldoen aan het Bouwbesluit. Dat is streng, maar voor mij is het de ondergrens. Vervolgens moet de leefomgeving in orde zijn: aangename verblijfsruimtes, groen, karakter. En last but not least is bouwen volgens de laatste duurzaamheidsinzichten een must. Dat beperkt de woonlasten en is goed voor milieu en klimaat.”

Bouwkwaliteit basis voor garantie

“Wij selecteren de bouwbedrijven waar we mee werken op een aantal parameters. Het bereiken van de geambieerde projectkwaliteit is daarvan een heel belangrijke. Ook omdat we garantie geven aan de kopers, of dat nou beleggers of woonconsumenten zijn. We willen zeker weten dat alle materialen volgens de regelen der kunst zijn geselecteerd en verwerkt; bij voorkeur gecertificeerd want dan is objectief vastgesteld dat alles voldoet aan wettelijke eisen en wat zo mooi ‘goed en degelijk vakwerk’ heet. Het KOMO-certificaat speelt in de bouw een belangrijke rol en dat is ook in ieders belang. Want wanneer de bouwkolom gefundeerd is op bewijsbare, hoge kwaliteitsnormen, kunnen we bouwen voor de toekomst.” Van een kleine compacte organisatie, gestart in 1990, is Snippe Projecten nu doorgegroeid naar een grote organisatie, die op veel plekken in het land opereert met grote en kleinere projecten. Maar nog altijd hanteert André Snippe zijn stelregel als medewerkers bij hem plannen en projecten presenteren: “Zou je er zélf ook willen wonen? Als er ook maar een spoortje twijfel is, dan is er geen go. Je moet blijven staan voor de ultieme woonkwaliteit van je klanten.”

De ambitie van Snippe Projecten is om breed in Nederland projecten te realiseren, waar wij zelf en de bewoners trots op zijn. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere gemeentes, met name de randsteden, zijn wij volop in voorbereiding. Op dit moment werkt Snippe Projecten aan meer dan 3.000 woningen. Het past bij onze ambitie om spraakmakend te zijn. Door het aantal woningen en projecten, maar ook door de ongekende kwaliteit die we neerzetten. Meer informatie over Snippe Projecten

Referenties

created by dji camera

Vrijstaande houtskeletwoning prachtig gelegen aan de Pruimerdijk, Ridderkerk

De wens van de opdrachtgever was een vrijstaande houtskelet woning met garage op een mooi gelegen perceel aan het water. Janssen Bouw produceerde op basis van het ontwerp van de architect alle onderdelen in de eigen huizenfabriek in Etten-Leur. Waarna alle elementen op transport naar de bouwlocatie gingen.

Copyright Janssen-Bouw
created by dji camera
Lees meer
DSCF4690

Maatwerk Axedo 800 putten voor Veersepoort, Middelburg

Groen en gemoedelijk wonen met het centrum van Middelburg binnen handbereik. Dat is wonen in Veersepoort 5, Middelburg. Op deze groene locatie, dichtbij het Vogelpark, worden 75 eengezinswoningen en 33 appartementen ontwikkeld. De gemeente Middelburg gaf het bouwbedrijf Sinkegroep Infra BV het advies om bij de aanleg van de buitenriolering gebruik te maken van de Axedo inspectieputten van DYKA.

Bekijk alle referenties
Menu sluiten
Komo