Rob van der Leij

Van der Leij Bouwbedrijven

“Opdrachtgevers de zekerheid kunnen bieden over de juiste bouwkwaliteit is bepalend voor de toekomst van de bouwsector. En niet alleen opdrachtgevers: ook aan de kopers of huurders van woningen, kantoren en bedrijfsruimtes. Bewezen bouwkwaliteit betekent voor mij: producten waarvan de kwaliteit objectief is vastgesteld vakkundig laten verwerken door verwerkers waarvan de kwaliteiten eveneens zijn gecertificeerd. Zo ontstaat een ‘quality chain’ die zekerheid geeft en aansluit bij het DNA van de bouwsector. Met KOMO als bewijs.”

Bewezen bouwkwaliteit geeft consument zekerheid

Rob van der Leij geeft leiding aan Van der Leij Bouwbedrijven, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Almere. De onderneming is sinds 1973 gespecialiseerd in onderhoud en renovatie in opdracht van o.a. corporaties, overheden, professionele vastgoedeigenaren, Verenigingen van Eigenaren en zorginstellingen. Van der Leij: “Bij de voorbereiding van ieder bouwproject sta je voor de keuze: hoe ga ik het doen en welke materialen ga ik toepassen? Professionele opdrachtgevers schrijven dat laatste eigenlijk altijd voor. De keuze lijkt simpel: kies je voor goedkoop, of voor kwaliteit die misschien iets duurder is, maar de zekerheid van het KOMO-keurmerk biedt? Let op hè? Op termijn ben je met een keuze voor kwaliteit altijd goedkoper af, terwijl de initiële investering vooraf relatief maar weinig verschilt.”

Aannemer aansprakelijk voor kwaliteit

“Onder de nieuwe bouwwetgeving is de aannemer aansprakelijk voor ieder project dat hij uitvoert. Oók als dat een bouwproject is waar de opdrachtgever geen bouwvergunning voor nodig heeft. We moeten kunnen aantonen dat de juiste bouwkwaliteit is gerealiseerd. Dat doen we in de eerste plaats door KOMO-gecertificeerde producten toe te passen, bij voorkeur door vaklieden die zijn gecertificeerd om die producten vakbekwaam te verwerken. In ieders belang. Omgekeerd raad ik opdrachtgevers aan om daar ook expliciet om te vragen als zij een project laten uitvoeren. Vragen om objectief bewezen kwaliteit, in product én toepassing. Dan weet iedereen zeker dat de juiste materalen worden verwerkt op de juiste wijze. Iets meer investeren levert de bouwkwaliteit op die gewenst is en minimaliseert de risico’s.”

Zelf bouwen op bewezen kwaliteit

“Binnenkort ga ik zelf een woning laten bouwen. Super energezuinig, dat wil zeggen: optimaal geïsoleerd en grotendeels zelfvoorzienend in energie. Dat lukt met een innovatief bouwconcept, zoals dat van Climate Construction. Daarvan wordt door een geaccrediteerde certificatie-instelling steeds opnieuw vastgesteld dat het bouwproces voldoet aan beoordelingsrichtlijn (BRL) 0904. Daarom is het voorzien van een KOMO-attest: het systeem en de bouwwijze zijn relatief nieuw, maar er staat objectief vast dat je de kwaliteit en gebouwprestaties gaat bereiken die je zijn beloofd. Dat is toch precies wat je wilt? Ik wil het ik elk geval.

Het resultaat is een KOMO-certificaat op een integrale woning, door het ‘stapelen’ van KOMO-gecertificeerde producten die worden verwerkt volgens een KOMO-gecertificeerd proces. Ik geloof daar in. En ik denk dat iedere eindklant, iedere woonconsument dat eigenlijk ook wil. Zekerheid over het geheel zonder zorgen. Vanzelfsprekende bouwkwaliteit in alle opzichten, die direct herkenbaar is.”

Energetisch renoveren bestaande bouw

De overheid wil bereiken dat binnen enkele decennia ook alle bestaande woningen zo goed mogelijk zijn geïsoleerd. Dat is een hele opgave, omdat in bouwperiodes tot en met de jaren ’70 weinig of niets aan isolatie is gedaan. “Er werd vooral gestuurd op kostprijs. Wie nu zelf een woning gaat na-isoleren, of dat laat doen en wanneer energetisch renoveren op grotere schaal van toepassing is, zijn uiteraard uitstekende resultaten te bereiken. Juist ook met innovatieve renovatieconcepten. De kern is: de juiste materialen op de juiste wijze toepassen. Weten wat je doet en waarmee je dat doet. Het is fijn als je dan kunt terugvallen op producten en, als je het niet zelf doet, gespecialiseerd vakmanschap waar je helemaal van op aan kunt. Constructie-, plaat- en isolatie-materialen, kozijnen, deuren, ventilatie en andere installaties, plus de afbouw. Staat het KOMO-keurmerk er op, dan pas je de beste producten toe. Laat je het werk uitvoeren door een professional, ga dan even na of degene die het uitvoert een KOMO-procescertificaat heeft. Dan krijg je ook nog eens de beste toepassingskwaliteit,” zegt Rob van der Leij.

Van der Leij Bouwbedrijven is sinds 1973 actief in onderhoud, renovatie en nieuwbouw. Loopt voorop in nieuwe bouwconcepten, werkt internationaal samen aan innovatie en werd onderscheiden met diverse awards. Meer informatie over Van der Leij Bouwbedrijven.

Referenties

created by dji camera

Vrijstaande houtskeletwoning prachtig gelegen aan de Pruimerdijk, Ridderkerk

De wens van de opdrachtgever was een vrijstaande houtskelet woning met garage op een mooi gelegen perceel aan het water. Janssen Bouw produceerde op basis van het ontwerp van de architect alle onderdelen in de eigen huizenfabriek in Etten-Leur. Waarna alle elementen op transport naar de bouwlocatie gingen.

Copyright Janssen-Bouw
created by dji camera
Lees meer
DSCF4690

Maatwerk Axedo 800 putten voor Veersepoort, Middelburg

Groen en gemoedelijk wonen met het centrum van Middelburg binnen handbereik. Dat is wonen in Veersepoort 5, Middelburg. Op deze groene locatie, dichtbij het Vogelpark, worden 75 eengezinswoningen en 33 appartementen ontwikkeld. De gemeente Middelburg gaf het bouwbedrijf Sinkegroep Infra BV het advies om bij de aanleg van de buitenriolering gebruik te maken van de Axedo inspectieputten van DYKA.

Bekijk alle referenties
Menu sluiten
Komo