KOMO, hét keurmerk voor de Nederlandse bouw

Het KOMO-keurmerk is het bekendste keurmerk in de bouw. Volgens onderzoek kent circa 94 procent van de Nederlandse bevolking het keurmerk. Het KOMO-keurmerk omvat nagenoeg de gehele bouwketen: voor elk facet van de bouw is er een KOMO-certificaathouder. Van ontwerp, advisering, grondstoffen, bouwproducten, bouwdelen en installaties tot complete bouwwerken. En van heipaal tot dakkapel.

Er zijn nu al 7000 certificaathouders. Zij mogen het KOMO-keurmerk alleen aanbrengen, als hun product, proces of dienst voldoet aan de KOMO-kwaliteitseisen. Deze eisen zijn vastgelegd in de KOMO-beoordelingsrichtlijnen. In deze beoordelingsrichtlijnen zijn alle kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen voor de Nederlandse markt transparant vastgelegd.

Zekerheid over certificatie

Er wordt wel eens misbruik gemaakt van het succes van KOMO. Wilt u zeker weten of een product, een bouwdeel, een bouwproces of een dienst écht gecertificeerd is? Kijk dan in onze Certificaten database of een geldig KOMO certificaat of attest beschikbaar is. Als u de indruk heeft dat er onterecht gebruik wordt gemaakt van het KOMO-keurmerk, informeer dan Stichting KOMO: info@komo.nl.

Naast het algemene keurmerk kent KOMO drie specifieke keurmerken:

KOMO-Instal
KOMO-Afbouw
KOMO-Klimkeur

De markt over KOMO

Ton Jans
Ton Jans, Directeur KOMO KOMO systematiek verder uitbouwen en stakeholders erbij betrekken