Communicatie en gebruik van het KOMO-keurmerk

KOMO staat voor kwaliteit. Een KOMO-certificaat heeft daardoor veel toegevoegde waarde voor uw producten, processen en diensten. En dus voor uw organisatie. U mag dan ook steeds nadrukkelijk bekend maken dat u in het bezit bent van één of meerdere KOMO-certificaten. Of ‘reclame’ maken met het feit dat u KOMO-gecertificeerde producten, processen of diensten gebruikt. Dat geeft afnemers en opdrachtgevers gerechtvaardigd vertrouwen en helpt u een preferente positie te bereiken als aanbieder. Overigens: een leverancier van KOMO gecertificeerde producten mag gebruik maken van het KOMO-woordmerk, maar niet van het KOMO®-beeldmerk. Zie hieronder: gebruik van het KOMO-beeldmerk.

KOMO ondersteunt uw promotie!

  • informatie op deze website kunt u downloaden en desgewenst gebruiken voor uw eigen promotionele activiteiten (uiteraard mits u KOMO-certificaathouder bent);
  • u kunt KOMO-gecertificeerde producten en diensten, voorzien van fotomateriaal en een beschrijving, uploaden naar de database van de KOMO-keurmerk checker;
  • wij initiëren met regelmaat publiciteit in relevante media om afnemers en opdrachtgevers te informeren over de meerwaarde van KOMO-gecertificeerde producten, processen en diensten;
  • u kunt uw producten en dienstverlening, als ze KOMO-gecertificeerd zijn, extra promoten op deze veel bezochte site én in de KOMO Nieuwsbrief, die duizenden opdrachtgevers en afnemers effectief bereikt.

Gebruik van het KOMO-logo

Uitsluitend KOMO-certificaathouders en -licentienemers mogen het (wettelijk beschermde) KOMO®-woordmerk, onder voorwaarden, voor communicatiedoeleinden gebruiken. Ook kunt u als certificaathouder gebruik maken van de QR-code die bij het betreffende certificaat op onze website staat vermeld.

Attesthouders en houders van managementsysteem-certificaten mogen het KOMO-woordmerk gebruiken, maar niet het (wettelijk beschermde) KOMO®-beeldmerk.

Ziet u valselijk gebruik van het KOMO-keurmerk voor producten, realisatieprocessen, personen of diensten die nìet KOMO-gecertificeerd zijn? Dat kan wetsovertreding en concurrentievervalsing betekenen. Maak hiervan melding bij KOMO, zodat wij passende maatregelen kunnen nemen.

Doorverwijzen naar de website

Deze website is het centrale communicatie-instrument van de stichting KOMO. KOMO houdt de informatie over KOMO en kwaliteit in de gehele bouwketen actueel. Verwijs daarom uw klanten en partners in de bouwketen naar onze website.

Presentaties, sprekers, lezingen

Heeft u interesse in een presentatie over KOMO en bouwkwaliteit, bijvoorbeeld voor uw klanten of medewerkers, op een onderwijsinstelling of voor VvE-vergaderingen? Een deskundige spreker voor een bijeenkomst rond bouwen, renoveren en onderhoud? KOMO verzorgt dat graag en goed. Wij nodigen u uit hiervoor telefonisch contact op te nemen: 085-4862420.

Persklare artikelen nodig rond bouwkwaliteit en KOMO-certificaten?

Als u als certificaathouder met artikelen en/of persberichten extra publiciteit wilt bereiken, of wanneer u als vakpublicatie behoefte heeft aan inhoudelijke kopij rond bouwkwaliteit in relatie tot het KOMO-keurmerk, ondersteunt KOMO u daarbij graag. Neem contact op via e-mail of bel: 085-4862420.

Download Reglement voor het gebruik van het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk

Bent u al geabonneerd op de KOMO nieuwsbrief? Hieronder kunt u inschrijven.

Menu sluiten
KOMO