Referenties

Bouw- en infraprojecten met KOMO-keurmerken

Bouwkwaliteit vraagt om het KOMO-keurmerk. Keer op keer objectief getoetst. Kwaliteit zoals beloofd en optimaal verzekerbaar.

Je vindt producten en processen met KOMO-certificaat in duizenden bouwwerken. Onder andere in de projecten op deze pagina.

IMG_1735

Uitbreiding begraafplaats ‘De Vormt’ met 1.700 graven, Urk

Te midden van het Urkerbos ligt begraafplaats De Vormt. Het kerkhof is een van drie begraafplaatsen in de gemeente Urk. De Vormt was aan uitbreiding toe. Dit gebeurt in drie fasen. De eerste fase met 1.700 extra graven is al gerealiseerd. Hierin zijn de hoofd- en de verbindingspaden met de bestaande begraafplaats aangelegd. Diverse wandelpaden leiden langs onder andere een schuilhut en de waterpartij die is uitgebreid met een brug en een fontein. De tweede en derde fase volgen de komende jaren.

V.d. Bosch Beton b.v. leverde het bestratingsmateriaal dat is gebruikt in het uitbreidingsproject. Het gaat om de betonstraatsteen Novacolor® Torino, de betonstraatsteen Novacolor® Sicilia en opsluitband Duracolor® Lava Negro.


Nieuwe wandelpaden en hoofd- en verbindingspaden begraafplaats 'De Vormt'
Lees meer
Gashouder-buiten-3-1672x940

Rijksmonument de Gashouder klaar voor volgende generaties, Amsterdam

Het iconische rijksmonument de Gashouder draait waar mogelijk op zelf opgewekte energie. Sinds juni 2023 is deze blikvanger van het Amsterdamse Cultuurdorp Westergas volledig van het gas af. Er worden grote stappen gemaakt op het gebied van verduurzaming waardoor de Gashouder als een van de eerste evenementenlocaties in Nederland op energiegebied in principe zelfvoorzienend zal zijn, een eerste grote stap in de richting van de duurzame ontwikkeling van het Westergasterrein. Aan die verduurzaming heeft Pluimers meegewerkt door de gevels te isoleren.

created by dji camera

Vrijstaande houtskeletwoning prachtig gelegen aan de Pruimerdijk, Ridderkerk

De wens van de opdrachtgever was een vrijstaande houtskelet woning met garage op een mooi gelegen perceel aan het water. Janssen Bouw produceerde op basis van het ontwerp van de architect alle onderdelen in de eigen huizenfabriek in Etten-Leur. Waarna alle elementen op transport naar de bouwlocatie gingen.

Copyright Janssen-Bouw
created by dji camera
Lees meer
DSCF4690

Maatwerk Axedo 800 putten voor Veersepoort, Middelburg

Groen en gemoedelijk wonen met het centrum van Middelburg binnen handbereik. Dat is wonen in Veersepoort 5, Middelburg. Op deze groene locatie, dichtbij het Vogelpark, worden 75 eengezinswoningen en 33 appartementen ontwikkeld. De gemeente Middelburg gaf het bouwbedrijf Sinkegroep Infra BV het advies om bij de aanleg van de buitenriolering gebruik te maken van de Axedo inspectieputten van DYKA.

Appartementen met Calduran kalkzandsteen

Kalkzandsteen voor luxe lofts aan het IJ, Amsterdam

Het Centrumeiland aan het Amsterdamse IJ krijgt een nieuw appartementencomplex met 30 casco woningen vanaf 143 m². In eerste instantie was betoncasco voorzien, later is voor de bouw van dit project is gekozen voor Hoogbouwelementen (kalkzandsteen) van Calduran Kalkzandsteen. Een milieuvriendelijk en duurzaam product.


Appartementen met Calduran kalkzandsteen
Lees meer
afbeelding.jpeg

Nieuwe woningen op aantrekkelijke Buitenplaats Zuidwijk, Dordrecht

In Dordrecht komen nieuwe woningen op Buitenplaats Zuidwijk. De buitenplaats ligt in een aantrekkelijke en rustige locatie te midden van uitstekende voorzieningen en veel groen. Aannemer Slokker Bouwgroep maakt tijdens de bouw voor de wanden van kalkzandsteen gebruik van de kalkzandsteenlijm en Kimmix van Bruil Beton & Mix.


Gebruik van de kalkzandsteenlijm en Kimmix van Bruil Beton & Mix.
Lees meer
Gaasmatsilo bij boer Schouten

Boer krijgt eigen mestopslag met flexibele gaasmatsilo van Genap, Lopik

Boer Ko Schouten wilde voor zijn melkveebedrijf in Lopik een eigen opslagruimte voor mest. Voordien huurde hij opslagruimte elders. De veehouder koos voor de flexibele gaasmatsilo van KOMO-certificaathouder Genap omdat de silo snel op te bouwen en verplaatsbaar is. Genap installeerde de gaasmatsilo in minder dan een dag!


Gaasmatsilo bij boer Schouten
Lees meer
Doorstrijken Groene Wold

Mortel-op-maat voor nieuwe duurzame wijk ’t Groene Wold, Almere

In Almere verschijnt een nieuwe duurzame wijk: ’t Groene Wold. De wijk kenmerkt zich door zijn groene omgeving, dorpse karakter en diverse andere voorzieningen. Vastbouw bouwt daar 372 woningen. KOMO-certificaathouder Remix levert voor deze woningen duurzame mortels op maat, die naast het KOMO certificaat ook zijn voorzien van het Dubokeur certificaat voor DUurzaam BOuwen.


Doorstrijken Groene Wold
Lees meer
PWZ04059 (Large)

Energiezuinige kant-en-klare houten prefab woningen voor starters, Gouda

Op de plek van een voormalig schoolgebouw aan de Winterdijk in Gouda staan nu zestig kant-en-klare houten huurwoningen met een gemeenschappelijke woonkamer, bergingen en een wasruimte. De woningen zijn speciaal gemaakt voor diegenen die moeilijk woonruimte kunnen vinden; jongeren, starters en spoedzoekers. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen produceert de houten modules in de eigen fabriek uit CLT (kruislaaghout). De Groot Vroomshoop is in het bezit van diverse KOMO-certificaten.


De Groot Vroomshoop: 60 kant-en-klare houten huurwoningen voor jongeren, starters en spoedzoekers
Lees meer
1RGG9628

Veiliger en vlotter doorrijden op de Vechtdalverbinding, Overijssel

Traffic Service Nederland ontwerpt en verzorgt de uitvoering van de verkeersmaatregelen ten behoeve van de aanpassingen aan de Vechtdalverbinding. Deze loopt van het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd.


Veiliger en vlotter doorrijden op de Vechtdalverbinding
Lees meer
verpleeghuis ‘De Dormig’

Dak verpleeghuis ‘De Dormig’ duurzaam en coronaveilig vernieuwd, Landgraaf

Het dak van verpleeghuis De Dormig in Landgraaf lekte. Producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen IKO leverde het concept IKO Eco Roof voor de renovatie en verduurzaming van de in totaal acht dakvlakken. Tijdens het renovatietraject is nadrukkelijk rekening gehouden met de bewoners van het verpleeghuis, opdat zij zo min mogelijk hinder zouden ondervinden tijdens de werkzaamheden. IKO Eco Roof is KOMO-gecertificeerd.


verpleeghuis ‘De Dormig’
Lees meer
Haarkes Stee Harkstede

Gasloze en aardbevingsbestendige woningen op het Gronings Erf, Harkstede

VDM Woningen bouwde 18 prefab houtskeletwoningen onder KOMO-certificaat voor het nieuwbouwplan Haarkes Stee in Harkstede. De woningen staan waar eerst de oude boerderij ‘Haarkes Stee’ stond. De typen huizen zijn gebaseerd op het voorhuis, de stal, het erf en de kapschuur van de oude boerderij. Harkstede is een dorp dat op steenworpafstand van de Groningen ligt.


Aardbevingsbestendige prefab houtskeletwoningen
Lees meer

Complete cascorenovatie van voormalige ‘Cokesfabriek’ , Maastricht

Waprof kreeg opdracht van kunstenaar en ontwerper Valentin Loellmann om de stokerij en het bunkergebouw van de voormalige gasfabriek (gebouwd in 1912 ter vervanging van een uit 1858 stammende fabriek) volledig casco te herstellen. Bovendien kreeg de buitenzijde van het monument een unieke uitstraling met spuitbeton in kleur (oranje). De renovatie gebeurde onder KOMO-certificaat.


Casco gerenoveerde voormalige Cokesfabriek in Maastricht
Lees meer
LUXboX_Dakserre_Kantoorruimte

Dakkapellen bieden prettige werkomgeving voor kantoor, IJsselstein

LUXboX B.V. plaatste drie dakserres als oplossing voor een kantoorruimte van Green Hybrids in IJsselstein. Green Hybrids wilde de zolderverdieping zodanig veranderen dat het een prettige werkomgeving werd met voldoende ruimte en licht. LUXboX leverde de dakserres onder KOMO-certificaat. Het resultaat mag er zijn!


Dakkapellen bieden ruimte en licht
Lees meer
812378-812379 van Hoof Bergeijk DSC_1949.klein

Hotel Beukenhof omgebouwd tot appartementen, Bergeijk

Het voormalig Hotel Beukenhof uit 1938 is omgebouwd tot appartementencomplex. Speciaal voor een van de penthouses is gekozen voor de lichtstraat Luxlight Pro (KOMO-gecertificeerd met de BRL 0105) van Luxlight B.V.


Lichtstraat van Luxlight
Lees meer
HPB_2816

Appartementencomplex Markant in Wierden

SONY DSC

Renovatie Vogelbuurt in Brummen


SONY DSC
Lees meer
Menu sluiten
KOMO