Kalkzandsteen voor luxe lofts aan het IJ, Amsterdam

KOMO-certificaathouder Calduran levert kalksteenproduct

Het Centrumeiland aan het Amsterdamse IJ krijgt een nieuw appartementencomplex met 30 casco woningen vanaf 143 m². De eigenaren van de luxe lofts van Young Creatives kunnen gebruikmaken van een groot gezamenlijk dakterras boven de vierde verdieping met een weergaloos uitzicht over het IJmeer. De toekomstige bewoners bepalen zelf hoe ze de woning indelen en afbouwen. In eerste instantie was betoncasco voorzien, later is gekozen voor hoogbouwelementen (kalkzandsteen) van Calduran Kalkzandsteen. Een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Samenvatting

Certificaathouder Calduran Kalkzandsteen
Aannemer Van Bekkum
Bijzonderheden De productie van kalkzandsteenelementen gebeurt bij een relatief lage temperatuur waarbij het zand reageert met de kalk en tot steen wordt omgevormd. Het totale productieproces vraagt in vergelijking tot andere bouwmaterialen erg weinig energie. Ook de flexibiliteit is een voordeel. Het is hierdoor achteraf nog gemakkelijk sleuven zagen en sparingen boren ten behoeve van elektra en water.
Gewaarborgde kwaliteit Calduran is KOMO-gecertificeerd met het productcertificaat BRL 1004 (Kalkzandsteen -Stenen, blokken en [Hoogbouw-]elementen van kalkzandsteen) en het attest BRL 1008 (Dragende binnenwanden - Dragende wanden van Calduran kalkzandsteen).
Certificatie-instelling SKG-IKOB
Uitvoeringsperiode April 2022 tot en met oktober 2022
Locatie Strandeilandlaan, Amsterdam
Copyright foto's Foto’s gemaakt door Eisma Media

Certificaathouder
Calduran Kalkzandsteen

Aannemer
Van Bekkum

Bijzonderheden
De productie van kalkzandsteenelementen gebeurt bij een relatief lage temperatuur waarbij het zand reageert met de kalk en tot steen wordt omgevormd. Het totale productieproces vraagt in vergelijking tot andere bouwmaterialen erg weinig energie. Ook de flexibiliteit is een voordeel. Het is hierdoor achteraf nog gemakkelijk sleuven zagen en sparingen boren ten behoeve van elektra en water.

Gewaarborgde kwaliteit
Calduran is KOMO-gecertificeerd met het productcertificaat BRL 1004 (Kalkzandsteen -Stenen, blokken en [Hoogbouw-]elementen van kalkzandsteen) en het attest BRL 1008 (Dragende binnenwanden - Dragende wanden van Calduran kalkzandsteen).

Certificatie-instelling
SKG-IKOB

Uitvoeringsperiode
April 2022 tot en met oktober 2022

Locatie
Strandeilandlaan, Amsterdam

Copyright foto's
Foto’s gemaakt door Eisma Media


Edwin van den Born, accountmanager bij Calduran, vertelt ons meer over de voordelen van kalkzandsteenproducten. ”Onze bouwtechnische afdeling heeft samen met Van Bekkum gekeken naar hoe we dit project van een betoncasco om konden zetten naar een kalkzandsteencasco. Kalkzandsteen is niet alleen prijstechnisch interessant, het heeft ook praktische voordelen ten opzichte van andere bouwsystemen. Kalkzandsteen verwerkt gemakkelijk. Hierdoor kan de bouwer een hoge bouwsnelheid realiseren. Én kalkzandsteen is milieuvriendelijk en heeft een lage milieubelasting.’

Wieke Kootstra, marketing & communicatiemedewerker voegt daaraan toe: “Als marktleider in kalkzandsteenoplossingen helpen wij onze klanten hun ambities te verwezenlijken. Dat doen we door kwalitatief hoogwaardige producten te leveren met volledige en vakkundige support. Wij staan voor veiligheid, kwaliteit, vakmanschap, duurzaamheid, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Alleen zo kunnen we onze vooraanstaande positie in de markt behouden.”

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO