Gebruik KOMO-merken

Hoe gebruikt u de KOMO-merken? Als KOMO-certificaathouder wilt u de KOMO-kwaliteitsverklaring graag commercieel benutten. Certificaathouders en licentienemers mogen het KOMO-beeldmerk voor promotionele doeleinden gebruiken. In verband met het merkenrecht is het van belang het gebruik af te stemmen met Stichting KOMO. Na toestemming kunt u het (digitale) KOMO-beeldmerk opvragen bij KOMO of uw certificatie-instelling. Zij kunnen het beeldmerk aan u ter beschikking stellen in verschillende bestandsvormen.

Reglement voor het gebruik van het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk

KOMO-keurmerken

Bent u nog geen KOMO-certificaathouder, maar levert u KOMO-gecertificeerde producten? Dan mag u het KOMO-woordmerk gebruiken, maar niet het KOMO-beeldmerk. Zie ook bij de veelgestelde vragen ‘Wat is het onderscheid tussen het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk’. In verband met het merkenrecht is het van belang het gebruik af te stemmen met Stichting KOMO. Bij toestemming kunt u het (digitale) KOMO-woordmerk opvragen bij KOMO. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van Stichting KOMO: info@komo.nl of 085 – 486 2420.

Er wordt soms misbruik gemaakt van het succes van KOMO. Wilt u zeker weten of een product, een bouwdeel, een bouwproces of een dienst écht gecertificeerd is? Kijk dan op de homepage van onze website onder ‘Hoe controleer ik of de gebruikte producten KOMO-keurmerken hebben?’ of een geldig KOMO-certificaat beschikbaar is. Als u de indruk heeft dat er onterecht gebruik wordt gemaakt van het KOMO-keurmerk, informeer dan alstublieft altijd Stichting KOMO.

Menu sluiten
KOMO