Nieuwe woningen op aantrekkelijke Buitenplaats Zuidwijk, Dordrecht

Woningen met kalkzandsteenlijm en mortels van KOMO-certificaathouder Bruil

In Dordrecht komen nieuwe woningen op Buitenplaats Zuidwijk. De buitenplaats ligt in een aantrekkelijke en rustige locatie te midden van uitstekende voorzieningen en veel groen. Aannemer Slokker Bouwgroep maakt tijdens de bouw voor de wanden van kalkzandsteen gebruik van de kalkzandsteenlijm en Kimmix van Bruil Beton & Mix. Om de buitengevel af te werken worden de stenen gemetseld met doorstrijkmortel. Het mooie van doorstrijkmortel is dat je het kan metselen en voegen in één beweging.

Samenvatting

Aannemer Slokker Bouwgroep Breda
Bijzonderheden Kalkzandsteenlijm wordt ook wel blokkenlijm genoemd. Dit is een uitstekend verwerkbare lijmmortel voor het verlijmen van cellenbeton, lijm- en kalkzandsteen veilingblokken. In dit project is er gebruikt gemaakt van normale kalkzandsteenlijm, geen winterlijm.
Gewaarborgde kwaliteit Bruil Beton & Mix B.V. is KOMO gecertificeerd conform BRL1905 ‘Mortels voor metselwerk’, de BRL 1801 ‘Betonmortel’, BRL 1904 ‘Cementgebonden mortels’ en de BRL 1328 ‘Buitengevelisolatiesysteem PreWall 2.0 en CAB 7000’.
Certificatie-instelling Kiwa, SKG-IKOB
Uitvoeringsperiode Start oktober 2021
Copyright foto's Bruil Beton & Mix B.V.

Aannemer
Slokker Bouwgroep Breda

Bijzonderheden
Kalkzandsteenlijm wordt ook wel blokkenlijm genoemd. Dit is een uitstekend verwerkbare lijmmortel voor het verlijmen van cellenbeton, lijm- en kalkzandsteen veilingblokken. In dit project is er gebruikt gemaakt van normale kalkzandsteenlijm, geen winterlijm.

Gewaarborgde kwaliteit
Bruil Beton & Mix B.V. is KOMO gecertificeerd conform BRL1905 ‘Mortels voor metselwerk’, de BRL 1801 ‘Betonmortel’, BRL 1904 ‘Cementgebonden mortels’ en de BRL 1328 ‘Buitengevelisolatiesysteem PreWall 2.0 en CAB 7000’.

Certificatie-instelling
Kiwa, SKG-IKOB

Uitvoeringsperiode
Start oktober 2021

Copyright foto's
Bruil Beton & Mix B.V.


 

Sander Hendriks, commercieel adviseur

Sander Hendriks, commercieel adviseur bij Bruil Beton & Mix, vertelt ons meer over Bruil en de bijzonderheden van het bedrijf. “We hebben speciaal voor het stellen van kimmen een Kimmix ontwikkeld. Dit is een kimmortel met een hoge druksterkte voor het stellen van kimblokken als uitvlaklaag voor kalkzandsteenwanden. De klant kan gebruik maken van de mogelijkheid om de mortel in een Piccolo Mini-silosysteem (inhoud max. 2 ton) te laten leveren. Wij noemen dit de silo-service.

Natuurlijk leveren wij ook andere producten, zoals Bruil metselmortel, een cementgebonden droge mortel geschikt voor de meest voorkomende handvormstenen, vormbakstenen en strengpersstenen. Of metselmortel met kalk en tras en restauratiemortel als maatwerkproduct voor een historisch project.”

Digitalisering en duurzaamheid

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om het bouwproces te verbeteren. Het woningtekort, de circulariteitsopgave en het vinden van goede vakmensen lijkt binnen onze branche haast een onmogelijke opgave. Dat we het anders moeten doen in de bouw, dat is wel duidelijk. Wij geloven dat het mogelijk is om het bouwproces te veranderen. Door digitalisering ontstaan nieuwe mogelijkheden om u sneller, eenvoudiger en op maat te bedienen. En natuurlijk willen we dit bereiken met zo min mogelijk gebruik van primaire grondstoffen.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO