Energiezuinige kant-en-klare houten prefab woningen voor starters, Gouda

Houtmodulebouwconcept onder KOMO-certificaat

Op de plek van een voormalig schoolgebouw aan de Winterdijk in Gouda staan nu zestig kant-en-klare houten huurwoningen met een gemeenschappelijke woonkamer, bergingen en een wasruimte. De woningen zijn speciaal gemaakt voor diegenen die moeilijk woonruimte kunnen vinden; jongeren, starters en spoedzoekers. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen produceert de houten modules in de eigen fabriek uit CLT (kruislaaghout). De Groot Vroomshoop is in het bezit van diverse KOMO-certificaten.

Samenvatting

Certificaathouder De Groot Vroomshoop
Bijzonderheden Duurzaamheid en flexibiliteit. De grond aan de Winterdijk is eigendom van de gemeente. Deze heeft voor de komende 10 jaar de functie ‘wonen’ gekregen. Of de woningen langer mogen blijven staan is afhankelijk van de aanpassing van het bestemmingsplan. Mocht de functie ‘wonen’ na tien jaar niet meer gelden (en het bestemmingsplan dus niet wijzigen), dan worden de woningen opgepakt en in zijn geheel naar een nieuwe locatie gebracht.
Gewaarborgde kwaliteit Het bouwbedrijf De Groot Vroomshoop is voor dit concept KOMO-gecertificeerd met een attest o.b.v. de BRL 0905-1
Certificatie-instelling SKH
Locatie Winterdijk, Gouda
Copyright foto's Powerzoom.nl en De Groot Vroomshoop

Certificaathouder
De Groot Vroomshoop

Bijzonderheden
Duurzaamheid en flexibiliteit. De grond aan de Winterdijk is eigendom van de gemeente. Deze heeft voor de komende 10 jaar de functie ‘wonen’ gekregen. Of de woningen langer mogen blijven staan is afhankelijk van de aanpassing van het bestemmingsplan. Mocht de functie ‘wonen’ na tien jaar niet meer gelden (en het bestemmingsplan dus niet wijzigen), dan worden de woningen opgepakt en in zijn geheel naar een nieuwe locatie gebracht.

Gewaarborgde kwaliteit
Het bouwbedrijf De Groot Vroomshoop is voor dit concept KOMO-gecertificeerd met een attest o.b.v. de BRL 0905-1

Certificatie-instelling
SKH

Locatie
Winterdijk, Gouda

Copyright foto's
Powerzoom.nl en De Groot Vroomshoop


De Groot Vroomshoop bouwt al sinds 1927 met hout. Met circa 250 medewerkers werkt het bouwbedrijf aan duurzaamheid en circulariteit. Projectleider Adam Duivenvoorden geeft ons een inkijkje in het bouwconcept van De Groot Vroomshoop en het project aan de Winterdijk. “Woningbouwcorporatie Mozaïek Wonen zocht naar een duurzame huisvestingsoplossing voor een specifieke doelgroep. Ons houtmodulebouwconcept is circulair, verplaatsbaar en volledig van hout. Bovendien zijn onze modules gemaakt van kruislaaghout (CLT) uit duurzaam beheerde bossen. Onze woningen hebben een zeer lange levensduur. Mochten de woningen niet meer nodig zijn dan gebruiken we het kruislaaghout opnieuw. Zo krijgt het CLT een tweede leven en behoudt het zijn waarde. Dat alles sprak de corporatie aan.

Unieke bouwlocatie

De bouwlocatie is op de plek van een voormalige school. De in totaal zestig modules plaatsten we op een staalconstructie die is gemonteerd op de bestaande fundering en de begane grondvloer van de gesloopte school. Het terrein is alleen bereikbaar via een brug. Deze moest geschikt worden gemaakt voor zwaar transport om de modules op de locatie te krijgen.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO