Dak verpleeghuis ‘De Dormig’ duurzaam en coronaveilig vernieuwd

Renovatie met aandacht voor de verpleeghuisbewoner

Het dak van verpleeghuis De Dormig in Landgraaf lekte. Producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen IKO leverde het concept IKO Eco Roof voor de renovatie en verduurzaming van de in totaal acht dakvlakken. Tijdens het renovatietraject is nadrukkelijk rekening gehouden met de bewoners van het verpleeghuis, opdat zij zo min mogelijk hinder zouden ondervinden tijdens de werkzaamheden. IKO Eco Roof is KOMO-gecertificeerd.

 

Samenvatting

Certificaathouder IKO B.V.
Aannemer Dakbedekkingsbedrijf Frans Smeets BV uit Beek.
Bijzonderheden De renovatie gebeurde ‘met de winkel open’. Om de verpleeghuisbewoners te ontzien zijn diverse maatregelen genomen. Vooraf is bijvoorbeeld een routing uitgezet om dakdekkers niet in contact te laten komen met verpleeghuisbewoners. Allemaal om Covid-besmetting te voorkomen. Ook is besloten dat er geen geluidsoverlast van radio’s e.d. mocht zijn.
Gewaarborgde kwaliteit Productcertificaat op basis van de BRL 1511 deel 1 ‘Baanvormige dakbedekkingssystemen’ en deel 2: ‘Specifieke bepalingen voor gewapende dakbanen op basis van (gemodificeerd) bitumen’ en het KOMO-attest ATT-500/2.
Certificatie-instelling SGS INTRON Certificatie B.V.
Uitvoeringsperiode Augustus 2020 tot maart 2021.
Copyright foto's IKO B.V.

Certificaathouder
IKO B.V.

Aannemer
Dakbedekkingsbedrijf Frans Smeets BV uit Beek.

Bijzonderheden
De renovatie gebeurde ‘met de winkel open’. Om de verpleeghuisbewoners te ontzien zijn diverse maatregelen genomen. Vooraf is bijvoorbeeld een routing uitgezet om dakdekkers niet in contact te laten komen met verpleeghuisbewoners. Allemaal om Covid-besmetting te voorkomen. Ook is besloten dat er geen geluidsoverlast van radio’s e.d. mocht zijn.

Gewaarborgde kwaliteit
Productcertificaat op basis van de BRL 1511 deel 1 ‘Baanvormige dakbedekkingssystemen’ en deel 2: ‘Specifieke bepalingen voor gewapende dakbanen op basis van (gemodificeerd) bitumen’ en het KOMO-attest ATT-500/2.

Certificatie-instelling
SGS INTRON Certificatie B.V.

Uitvoeringsperiode
Augustus 2020 tot maart 2021.

Copyright foto's
IKO B.V.


We spraken met Martin Schröder, marketingmanager bij IKO, over dit mooie project.

Witte dakbedekking
“Naast de al genoemde bijzonderheden is er meer te vertellen over dit project”, aldus Martin Schröder. “De witte dakbedekking (IKO Carrara) reflecteert het zonlicht waardoor het binnenklimaat verbetert. Het bespaart energieverbruik (denk aan airco!). Maar ook de overige installaties op het dak renderen beter bij een lagere temperatuur.”

Luchtzuiverend
“Bovendien is de dakbedekking aan de bovenzijde voorzien van de zogeheten ‘Air Care Technology’, waarmee de dakbedekking een luchtzuiverende werking krijgt. Stikstof- en zwaveldioxide worden onder invloed van UV-licht omgezet in milieu-neutrale stoffen, die weggespoeld worden door de regen. Dit resulteert in een aantoonbare verbetering van de luchtkwaliteit.”

Esthetisch
“Als laatste wil ik graag noemen dat de dakdekker het esthetisch aspect heeft  meegewogen. Omdat de daken verschillend van hoogte zijn, zijn de dakbanen in een mooi overzichtelijk verband aangebracht.”

IKO toonaangevend

IKO is een toonaangevende producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van formaat. Het bedrijf spitst zich niet enkel toe op het verkopen van kwalitatief hoogstaande producten, maar ook op het verbeteren van de klantenervaring.

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO