Rijksmonument de Gashouder klaar voor volgende generaties, Amsterdam

Dankzij hoogwaardige isolatie van KOMO-certificaathouder Pluimers Isolatie

Het iconische rijksmonument de Gashouder draait waar mogelijk op zelf opgewekte energie. Sinds juni 2023 is deze blikvanger van het Amsterdamse Cultuurdorp Westergas volledig van het gas af. Er worden grote stappen gemaakt op het gebied van verduurzaming waardoor de Gashouder als een van de eerste evenementenlocaties in Nederland op energiegebied in principe zelfvoorzienend zal zijn, een eerste grote stap in de richting van de duurzame ontwikkeling van het Westergasterrein. Aan die verduurzaming heeft Pluimers meegewerkt door de gevels te isoleren.

Samenvatting

Certificaathouder Isolatiebedrijf Pluimers B.V.
Bijzonderheden In de afgelopen maanden zijn de gevels en het dak volledig geïsoleerd met HR IsoSpray HFO wat zorgt voor een naadloze afdichting en is de vlam vertragende coating aangebracht. Door de rondingen en lastige oppervlakken kan isoleren een uitdaging zijn omdat standaard isolatiematerialen vaak niet goed hechten op gebogen of oneffen oppervlakken. Ervaring speelt een cruciale rol bij het isoleren van moeilijke oppervlakken en rondingen, omdat het complexe en unieke uitdagingen met zich meebrengt. Zo kwam de opdrachtgever uit bij Pluimers isolatie, die bijna een halve eeuw isolatie ervaring heeft. Efficiënt omgaan met energie en overgaan op zo veel mogelijk zelf opgewekte energie, is een verduurzamingsslag die het pand en uiteindelijk ook het hele Westergasterrein klaar maakt voor de 21ste eeuw.
Gewaarborgde kwaliteit Pluimers Isolatie is gecertificeerd o.b.v.: de BRL 1332, 1332-27.101 ‘Sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met spraysysteem van polyurethaanschuim’, BRL 2110 ‘Na-isolatie van spouwmuren met Pluimers HR IsoPlus 35 polyurethaanschuim’, BRL 2110, 2110-28.101, 2110-28.102, 2110-28.104 ‘Het thermisch isoleren van bestaande spouwmuren’
Certificatie-instelling SKG-IKOB
Uitvoeringsperiode De verduurzaming gebeurde tussen juni en oktober 2022.
Locatie Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam

Certificaathouder
Isolatiebedrijf Pluimers B.V.

Bijzonderheden
In de afgelopen maanden zijn de gevels en het dak volledig geïsoleerd met HR IsoSpray HFO wat zorgt voor een naadloze afdichting en is de vlam vertragende coating aangebracht. Door de rondingen en lastige oppervlakken kan isoleren een uitdaging zijn omdat standaard isolatiematerialen vaak niet goed hechten op gebogen of oneffen oppervlakken. Ervaring speelt een cruciale rol bij het isoleren van moeilijke oppervlakken en rondingen, omdat het complexe en unieke uitdagingen met zich meebrengt. Zo kwam de opdrachtgever uit bij Pluimers isolatie, die bijna een halve eeuw isolatie ervaring heeft. Efficiënt omgaan met energie en overgaan op zo veel mogelijk zelf opgewekte energie, is een verduurzamingsslag die het pand en uiteindelijk ook het hele Westergasterrein klaar maakt voor de 21ste eeuw.

Gewaarborgde kwaliteit
Pluimers Isolatie is gecertificeerd o.b.v.: de BRL 1332, 1332-27.101 ‘Sprayen van de onderkant van begane grondvloeren met spraysysteem van polyurethaanschuim’, BRL 2110 ‘Na-isolatie van spouwmuren met Pluimers HR IsoPlus 35 polyurethaanschuim’, BRL 2110, 2110-28.101, 2110-28.102, 2110-28.104 ‘Het thermisch isoleren van bestaande spouwmuren’

Certificatie-instelling
SKG-IKOB

Uitvoeringsperiode
De verduurzaming gebeurde tussen juni en oktober 2022.

Locatie
Klönneplein 1, 1014 DD Amsterdam


Pluimers Isolatie is een familiebedrijf met ruime ervaring op het gebied van isolatie. Gespecialiseerd in isolatieoplossingen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Met een ruim assortiment aan isolatiematerialen en -diensten is het een betrouwbare partner op gebied van isolatie.

Bijna halve eeuw ervaring in isolatie

Het bedrijf heeft bijna 50 jaar ervaring en diepgaande kennis van isolatietechnieken en -materialen, evenals het vermogen om zich aan te passen aan veranderende normen en technologieën in de bouwsector.

Alles in eigen huis

Alles bij Pluimers gebeurt in eigen beheer, waardoor zij de klant in het gehele proces kunnen ondersteunen en ontzorgen. Pluimers denkt graag met de klant mee en spreekt daarbij uit ervaring. Advies is altijd gratis en vrijblijvend.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO