Boer krijgt eigen mestopslag met flexibele gaasmatsilo van Genap, Lopik

Snel op te bouwen en gemakkelijk verplaatsbare mestsilo

Boer Ko Schouten wilde voor zijn melkveebedrijf in Lopik een eigen opslagruimte voor mest. Voordien huurde hij opslagruimte elders. De veehouder koos voor de flexibele gaasmatsilo van KOMO-certificaathouder Genap omdat de silo snel op te bouwen en verplaatsbaar is. Genap installeerde de gaasmatsilo in minder dan een dag!

 

Samenvatting

Certificaathouder Genap B.V.
Bijzonderheden De gaasmatsilo is opgebouwd uit stalen elementen die onderling gekoppeld zijn tot een sterke, stabiele wandconstructie. Aan de binnenzijde bevindt zich een HDPE folie (High Density Polyethylene) in combinatie met een mestsilobekleding. De folie vormt een sterke, stugge, vloeistofdichte en slijtvaste laag. Maar liefst 3 meter hoog en een diameter van 13,15 meter meet de silo. In de silo kan 407 kubieke meter mest. Om het mixen van de mest te vergemakkelijken is een zogenaamd mixluik geplaatst in het drijfkleed op de mestsilo.
Gewaarborgde kwaliteit Genap B.V. is KOMO-gecertificeerd met het procescertificaat BRL 1149 (verwerken van kunststoffolie) en het attest BRL 2342 (afdekken van mestbassins).
Certificatie-instelling Kiwa
Uitvoeringsperiode Juni 2021
Locatie Lopikerweg Oost 25, Lopik
Copyright foto's Genap B.V.

Certificaathouder
Genap B.V.

Bijzonderheden
De gaasmatsilo is opgebouwd uit stalen elementen die onderling gekoppeld zijn tot een sterke, stabiele wandconstructie. Aan de binnenzijde bevindt zich een HDPE folie (High Density Polyethylene) in combinatie met een mestsilobekleding. De folie vormt een sterke, stugge, vloeistofdichte en slijtvaste laag. Maar liefst 3 meter hoog en een diameter van 13,15 meter meet de silo. In de silo kan 407 kubieke meter mest. Om het mixen van de mest te vergemakkelijken is een zogenaamd mixluik geplaatst in het drijfkleed op de mestsilo.

Gewaarborgde kwaliteit
Genap B.V. is KOMO-gecertificeerd met het procescertificaat BRL 1149 (verwerken van kunststoffolie) en het attest BRL 2342 (afdekken van mestbassins).

Certificatie-instelling
Kiwa

Uitvoeringsperiode
Juni 2021

Locatie
Lopikerweg Oost 25, Lopik

Copyright foto's
Genap B.V.


Johan de Vries, commercieel medewerker Buitendienst bij Genap

Johan de Vries, commercieel medewerker Buitendienst bij Genap

We praten met Johan de Vries, commercieel medewerker Buitendienst bij Genap. Al 22 jaar werkzaam ‘in de mestopslag’. Ooit begonnen bij Beutech. Sinds april vorige jaar is het Agro-deel van Beutech onderdeel van Genap Agro en werkt hij bij Genap.

“Genap is specialist op het gebied van folieconstructies en folietoepassingen in de tuin- en landbouw en voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw. In onze productielocaties in ’s-Heerenberg produceren we folieconstructies op maat. In Steenwijk staat onze folielasserij. Daarnaast hebben we een eigen laboratorium en ontwerpbureau.

De mestopslagsystemen van Genap zijn niet alleen geschikt voor mest maar ook voor opslag van water, slib en andere vloeistoffen. Bovendien plaatsen, keuren, reinigen en onderhouden wij mestsilo’s.

De oplossingen die wij bieden in folieconstructies, moeten waterdicht en duurzaam zijn tot wel 100 jaar. Meer algemeen gezegd: wij creëren waterdichte oplossingen voor al onze klanten. Om dit te bereiken is kwaliteit een belangrijke kernwaarde binnen onze organisatie. Die is in al onze afdelingen en bedrijfsprocessen verweven. Zodoende zijn wij ook KOMO-gecertificeerd. Wij staan voor kwaliteit en afspraak is afspraak, zowel mondeling als schriftelijk!”

logo Genap

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO