Uitbreiding begraafplaats ‘De Vormt’ met 1.700 graven, Urk

KOMO-certificaathouder v.d. Bosch Beton b.v. leverde het bestratingsmateriaal voor de paden

Te midden van het Urkerbos ligt begraafplaats De Vormt. Het kerkhof is een van drie begraafplaatsen in de gemeente Urk. De Vormt was aan uitbreiding toe. Dit gebeurt in drie fasen. De eerste fase met 1.700 extra graven is al gerealiseerd. Hierin zijn de hoofd- en de verbindingspaden met de bestaande begraafplaats aangelegd. Diverse wandelpaden leiden langs onder andere een schuilhut en de waterpartij die is uitgebreid met een brug en een fontein. De tweede en derde fase volgen de komende jaren.

V.d. Bosch Beton b.v. leverde het bestratingsmateriaal dat is gebruikt in het uitbreidingsproject. Het gaat om de betonstraatsteen Novacolor® Torino, de betonstraatsteen Novacolor® Sicilia en opsluitband Duracolor® Lava Negro.

Samenvatting

Certificaathouder V.d. Bosch Beton b.v.
Bijzonderheden De kleuren van het gebruikte bestratingsmateriaal leveren een fraai aanzicht. Het rood tot oranje en het warme grijs van de Novacolor® straatsteen, het zwart van de Duracolor® opsluitband gaan goed samen in dit speciale project. Novacolor® is een straatsteen die opvalt door zijn natuurlijke uitstraling. De deklaag is opgebouwd uit zorgvuldig geselecteerde natuursteensoorten. In combinatie met de toegepaste uitwassingstechniek levert dat een natuurlijke uitstraling op. De producten worden uitgewassen en in de fabriek voorzien van een coating met impregnerende werking. Duracolor® is een product waarvan de deklaag voor 100% bestaat uit speciaal geselecteerde natuursteensoorten. Zowel het grind als het zand is vervangen door natuursteenstof en zelfs de kleurstof is vervangen door natuursteenstof. De steen is enorm kleurvast.
Gewaarborgde kwaliteit V.d. Bosch Beton b.v. is KOMO-gecertificeerd o.b.v. de BRL 2312 ‘Betonstraatstenen’, ‘Betontegels’, BRL 2314 ‘Betonbanden, BRL 2313’ Betontegels’.
Certificatie-instelling Kiwa
Aannemer Knipscheer Infra Groep uit Almere.
Uitvoeringsperiode Oktober 2022 tot januari 2023
Copyright foto's V.d. Bosch Beton b.v.

Certificaathouder
V.d. Bosch Beton b.v.

Bijzonderheden
De kleuren van het gebruikte bestratingsmateriaal leveren een fraai aanzicht. Het rood tot oranje en het warme grijs van de Novacolor® straatsteen, het zwart van de Duracolor® opsluitband gaan goed samen in dit speciale project. Novacolor® is een straatsteen die opvalt door zijn natuurlijke uitstraling. De deklaag is opgebouwd uit zorgvuldig geselecteerde natuursteensoorten. In combinatie met de toegepaste uitwassingstechniek levert dat een natuurlijke uitstraling op. De producten worden uitgewassen en in de fabriek voorzien van een coating met impregnerende werking. Duracolor® is een product waarvan de deklaag voor 100% bestaat uit speciaal geselecteerde natuursteensoorten. Zowel het grind als het zand is vervangen door natuursteenstof en zelfs de kleurstof is vervangen door natuursteenstof. De steen is enorm kleurvast.

Gewaarborgde kwaliteit
V.d. Bosch Beton b.v. is KOMO-gecertificeerd o.b.v. de BRL 2312 ‘Betonstraatstenen’, ‘Betontegels’, BRL 2314 ‘Betonbanden, BRL 2313’ Betontegels’.

Certificatie-instelling
Kiwa

Aannemer
Knipscheer Infra Groep uit Almere.

Uitvoeringsperiode
Oktober 2022 tot januari 2023

Copyright foto's
V.d. Bosch Beton b.v.


V.d. Bosch Beton b.v. bestaat al 100 jaar. Het bedrijf is een van de belangrijkste aanbieders op het gebied van hoogwaardige duurzame betonbestratingsmaterialen. Betonstraatstenen, betontegels, opsluitbanden, trottoirbanden tot graselementen levert v.d. Bosch Beton b.v. door heel Nederland.

Nils Brunink, adviseur regio Midden- en Zuid Nederland, vertelt enthousiast: “Wij zijn koploper op het gebied van duurzaam en circulair beton met oplossingen voor klimaatadaptief bouwen. Daarnaast blijven we ons verder ontwikkelen met innovatieve duurzame betonproducten, zoals de diverse graselementen voor groen parkeren, Reduton®, Ecoton® en super kleurvaste deklagen. Natuurlijk zorgen we voor een optimale kwaliteitsbewaking en hebben we oog voor de ontwikkelingen in de markt. Dat betekent continu aandacht voor innovatie.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO