Maatwerk Axedo 800 putten voor Veersepoort, Middelburg

Inspectieputten voor eengezinswoningen en appartementen van KOMO-certificaathouder DYKA

Groen en gemoedelijk wonen met het centrum van Middelburg binnen handbereik. Dat is wonen in Veersepoort 5, Middelburg. Op deze groene locatie, dichtbij het Vogelpark, worden 75 eengezinswoningen en 33 appartementen ontwikkeld. De gemeente Middelburg gaf het bouwbedrijf Sinkegroep Infra BV het advies om bij de aanleg van de buitenriolering gebruik te maken van de Axedo inspectieputten van DYKA.

 

Samenvatting

Aannemer Sinkegroep Infra BV
Certificaathouder DYKA
Bijzonderheden De Axedo PP inspectieput is een modulaire put en is daarmee geschikt voor veel verschillende situaties. Zo ook bij Veersepoort, waarbij de 44 inspectieputten allemaal op maat gemaakt zijn. Doordat de Axedo relatief licht is ten opzichte van een betonnen inspectieput, is de installatie gemakkelijker. Een mogelijke hoekverdraaiing van +/- 7,5° per aansluiting, zorgt voor de nodige flexibiliteit gedurende de aanleg. De PP telescoop vergemakkelijkt daarnaast het op hoogte brengen van de putdeksek. Niet alleen de installatie van de Axedo 800 maakt het een gebruiksvriendelijke inspectieput. Ook op het gebied van beheer brengt deze put een aantal voordelen met zich mee. Deze aspecten waren tevens doorslaggevend voor de gemeente. Hierdoor zijn de Axedo inspectieputten voorgeschreven in het bestek.
Gewaarborgde kwaliteit DYKA is KOMO-gecertificeerd voor veel productcertificaten (waaronder voor de BRL’en 9203, 2023, 2022, 5221, 2042, 52203, 2009, 2021, 2005) en enkele attest-met-productcertificaat (bijvoorbeeld voor de BRL 2017 en 52250).
Certificatie-instelling Kiwa
Uitvoeringsperiode Het bouw- en woonrijp maken vond plaats van mei t/m juli 2022. De bouw start vanaf november 2022.
Locatie Veersepoort 5, Middelburg
Copyright foto's DYKA

Aannemer
Sinkegroep Infra BV

Certificaathouder
DYKA

Bijzonderheden
De Axedo PP inspectieput is een modulaire put en is daarmee geschikt voor veel verschillende situaties. Zo ook bij Veersepoort, waarbij de 44 inspectieputten allemaal op maat gemaakt zijn. Doordat de Axedo relatief licht is ten opzichte van een betonnen inspectieput, is de installatie gemakkelijker. Een mogelijke hoekverdraaiing van +/- 7,5° per aansluiting, zorgt voor de nodige flexibiliteit gedurende de aanleg. De PP telescoop vergemakkelijkt daarnaast het op hoogte brengen van de putdeksek. Niet alleen de installatie van de Axedo 800 maakt het een gebruiksvriendelijke inspectieput. Ook op het gebied van beheer brengt deze put een aantal voordelen met zich mee. Deze aspecten waren tevens doorslaggevend voor de gemeente. Hierdoor zijn de Axedo inspectieputten voorgeschreven in het bestek.

Gewaarborgde kwaliteit
DYKA is KOMO-gecertificeerd voor veel productcertificaten (waaronder voor de BRL’en 9203, 2023, 2022, 5221, 2042, 52203, 2009, 2021, 2005) en enkele attest-met-productcertificaat (bijvoorbeeld voor de BRL 2017 en 52250).

Certificatie-instelling
Kiwa

Uitvoeringsperiode
Het bouw- en woonrijp maken vond plaats van mei t/m juli 2022. De bouw start vanaf november 2022.

Locatie
Veersepoort 5, Middelburg

Copyright foto's
DYKA


DYKA levert oplossingen op het gebied van buitenriolering, binnenriolering, drinkwater, droogte, energietransitie, prefab, regenwater en ventilatie. Naast diverse hoge kwaliteitsproducten biedt DYKA services als ontwerp, prefabricage, advies en projectondersteuning. Omdat veel van de DYKA-producten na installatie onzichtbaar zijn, is een betrouwbaar en kwalitatief sterk systeem gewenst.

Hoge kwaliteit
De producten van DYKA staan bekend om de constante hoge kwaliteit. Al jarenlang zijn de producten gelijk qua eigenschappen en passing. Dit is het resultaat van optimaal op elkaar afgestemde productieprocessen na ruim 65 jaar ervaring. DYKA stelt hoge eisen aan de grondstoffen, maar ook aan gebruikte matrijzen, machines en kennis van medewerkers. Daarnaast is hun kwaliteitsdienst altijd bezig met het testen van producten afhankelijk van de beoogde toepassing; zijn de afmetingen goed, voldoet het product bijv. aan de eisen voor (grond-) drukbelasting, hoe reageren de producten op temperatuurverschillen? Komt een product negatief uit deze test, dan wordt de hele batch afgekeurd en gerecycled. Kwaliteit staat voorop.

Maatwerk inspectieputten in Veersepoort
De dubbelwandige PP putschacht is gemaakt van een sterke SN8 leiding en is eenvoudig aan te passen op de gewenste hoogte. In samenwerking met DYKA’s SPS (Special Products en Services) afdeling, zijn voor dit project 44 Axedo inspectieputten, met een variabele hoogte en diameter, samengesteld. Ook de afdeling Engineering & Consultancy heeft in het voortraject meegedacht over de telescoopfunctie en de variabele hoogte. Via de telescoopfunctie kan de aannemer de rioolput op de juiste weghoogte aan laten sluiten. Zo wordt het verschil tussen de maaiveldhoogte en afwerking in de woon- en bouwrijpfase van 0,10 meter overbrugd.

 

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO