Gasloze en aardbevingsbestendige woningen op het Gronings Erf

18 prefab houtskeletwoningen onder KOMO-certificaat voor nieuwbouwplan Haarkes Stee

VDM Woningen bouwde 18 prefab houtskeletwoningen onder KOMO-certificaat voor het nieuwbouwplan Haarkes Stee in Harkstede. De woningen staan waar eerst de oude boerderij ‘Haarkes Stee’ stond. De typen huizen zijn gebaseerd op het voorhuis, de stal, het erf en de kapschuur van de oude boerderij. Harkstede is een dorp dat op steenworpafstand van de Groningen ligt.

Samenvatting

Certificaathouder VDM Woningen
Bijzonderheden De woningen liggen midden in het aardbevingsgebied en daarom zijn de prefab houtskeletwoningen aardbevingsbestendig gemaakt. Daarnaast zijn de woningen ook gasloos, duurzaam, eigentijds en kwalitatief hoogwaardig.
Gewaarborgde kwaliteit VDM Woningen is KOMO-gecertificeerd met een attest-met procescertificaat o.b.v. de BRL 0904 ‘Houtskeletbouw’ en een attest-met productcertificaat o.b.v. de BRL 1704-1 ‘Gevingerlast hout voor dragende toepassingen’.
Certificatie-instelling SKH
Uitvoeringsperiode Oktober 2020 - mei 2021
Locatie Hoofdweg 13-15 in Harkstede
Copyright foto's VDM Woningen

Certificaathouder
VDM Woningen

Bijzonderheden
De woningen liggen midden in het aardbevingsgebied en daarom zijn de prefab houtskeletwoningen aardbevingsbestendig gemaakt. Daarnaast zijn de woningen ook gasloos, duurzaam, eigentijds en kwalitatief hoogwaardig.

Gewaarborgde kwaliteit
VDM Woningen is KOMO-gecertificeerd met een attest-met procescertificaat o.b.v. de BRL 0904 ‘Houtskeletbouw’ en een attest-met productcertificaat o.b.v. de BRL 1704-1 ‘Gevingerlast hout voor dragende toepassingen’.

Certificatie-instelling
SKH

Uitvoeringsperiode
Oktober 2020 - mei 2021

Locatie
Hoofdweg 13-15 in Harkstede

Copyright foto's
VDM Woningen


Johan Jongsma, projectleider bij VDM Woningen vertelt ons meer details: “Haarkes Stee is de perfecte combinatie van landelijk wonen vlakbij de stad. Het dorpse karakter zorgt ervoor dat de bewoners zich hier meteen thuis voelen. Alle woningen hebben een knipoog naar het Gronings Erf wat zo herkenbaar is voor Harkstede en de regio. De kopers van de woningen in het plan Haarkes Stee zijn mede-eigenaar geworden van het totale plan.

VDM Woningen bouwt prefab houtskeletwoningen

Houtskeletbouw is een hoogwaardig, relatief licht bouwsysteem, betaalbaar en aardbevingsbestendig. De woningen zijn niet alleen veilig, maar ook comfortabel en heel energiezuinig.

De constructie (wanden, verdiepingsvloeren en dak) van een houtskeletbouw-woning bestaat uit houten frames. De frames zijn onder optimale omstandigheden in de fabriek van VDM gemaakt en afgewerkt. Ze worden gevuld met een dik pakket isolatiemateriaal met aan de buitenzijde vochtregulerende folie. Voor een extra stevige binnenwand monteert VDM Woningen zowel een robuuste osb-constructieplaat als een gipsplaat.

Alles bij elkaar vormen zich sterke, droge en zeer goed geïsoleerde prefab elementen. Ze bevatten alle onderdelen die bij andere bouwmethoden pas in de ruw- of afbouwfase worden geplaatst: isolatiemateriaal, leidingen, beglaasde ramen, deuren en kozijnen.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO