Mortel-op-maat voor nieuwe duurzame wijk ’t Groene Wold, Almere

Bouw 372 nieuwbouwwoningen met doorstrijkmortel van KOMO-certificaathouder Remix

In Almere verschijnt een nieuwe duurzame wijk: ’t Groene Wold. De wijk kenmerkt zich door zijn groene omgeving, dorpse karakter en diverse andere voorzieningen. Vastbouw bouwt daar 372 woningen. KOMO-certificaathouder Remix levert voor deze woningen duurzame mortels op maat, die naast het KOMO certificaat ook zijn voorzien van het Dubokeur certificaat voor DUurzaam BOuwen.

Samenvatting

Certificaathouder Remix Droge Mortel BV
Bijzonderheden Remix bracht voor dit project een passend morteladvies uit volgens het in eigen huis ontwikkelde Remix Mortel-Op-Maat® systeem. Voor iedere steensoort het meest geschikte type doorstrijkmortel voor een optimale metselsnelheid. Wél allemaal in dezelfde antracietkleur. Op locatie staan dus verschillende silo’s met vier typen antracietkleurige doorstrijkmortels. Deze mortels zijn ook Uitbloeiingsarm (UA) ter voorkoming van witte kalkuitbloei.
Gewaarborgde kwaliteit Remix is KOMO-gecertificeerd met het productcertificaat BRL 1904, 1905
Certificatie-instelling Kiwa
Uitvoeringsperiode Februari 2021 – augustus 2022
Locatie Goudplevierweg, Almere
Copyright foto's Remix Droge Mortel BV

Certificaathouder
Remix Droge Mortel BV

Bijzonderheden
Remix bracht voor dit project een passend morteladvies uit volgens het in eigen huis ontwikkelde Remix Mortel-Op-Maat® systeem. Voor iedere steensoort het meest geschikte type doorstrijkmortel voor een optimale metselsnelheid. Wél allemaal in dezelfde antracietkleur. Op locatie staan dus verschillende silo’s met vier typen antracietkleurige doorstrijkmortels. Deze mortels zijn ook Uitbloeiingsarm (UA) ter voorkoming van witte kalkuitbloei.

Gewaarborgde kwaliteit
Remix is KOMO-gecertificeerd met het productcertificaat BRL 1904, 1905

Certificatie-instelling
Kiwa

Uitvoeringsperiode
Februari 2021 – augustus 2022

Locatie
Goudplevierweg, Almere

Copyright foto's
Remix Droge Mortel BV


Anna Houwing is medewerker Marketing en communicatie bij Remix. Zij licht het project en het bedrijf toe: “Mortel-op-maat, daar zijn wij onderscheidend in. Wij stemmen de mortel af op het type steen, de bouwplaats en de weersomstandigheden. We kunnen daarvoor kiezen uit ruim duizend verschillende recepten en zijn daarin uniek.

Voor dit project is gekozen voor de doorstrijktechniek. Dit zorgt voor minder mortelverlies en scheelt bouwtijd en steigerkosten. Bovendien vormen het metsel- en voegwerk één monolithisch geheel, zodat schade aan het voegwerk nauwelijks voorkomt. Duurzaamheid in dit project, ook in het algemeen, staat hoog in ons vaandel. Onze mortels worden op milieuvriendelijkheid getoetst op 17 aspecten.”

Remix mortel voor vrijwel ieder bouwproject

“Wij ontwikkelen, produceren en verkopen hoogwaardige droge mortels voor de professionele verwerker. Voor vrijwel ieder bouwproject hebben wij een uitgebalanceerd assortiment. Onze productielocaties bevinden zich in Ellertshaar en Hardenberg. Vandaaruit leveren wij droge mortelproducten in silo’s, bigbags en zakken, onder de merknamen Remix en Sakrete, aan afnemers in binnen- en buitenland. Door omvang, knowhow en innovatieve productontwikkeling zijn wij toonaangevend en trendbepalend in droge mortels. Niet alleen in kwaliteit maar ook in duurzaamheid. We zijn de eerste en nog steeds de enige droge mortel fabrikant die het prestigieuze Dubokeur heeft weten te behalen en te behouden. Daar ben ik best trots op.”

Bekijk ook de video.

Waarmee kunnen wij u helpen?

    KOMO-keurmerk checker

    Iets bouwen? Vind hier de producten, bouwprocessen, diensten, personen en managementsystemen met het KOMO-keurmerk.

    Menu sluiten
    KOMO