Beschermde KOMO-certificatie van innovaties nu mogelijk


Infinity Repair 3/9/2018 KOMO innovatiecertificaat |

KOMO luistert naar de markt en komt met iets nieuws. Veel partijen hebben er om gevraagd: de innovatie BRL, gekoppeld aan het nieuwe KOMO-innovatiecertificaat. Daarmee kunt u, via een verkorte procedure, sterk vernieuwende producten en diensten leveren onder KOMO, zonder dat de concurrentie ‘meekijkt’. Het eerste KOMO-Innovatiecertificaat is op 3 september jl. uitgereikt aan Infinity Repair uit Waddinxveen.

KOMO-innovatiecertificaat beschermt uw innovatiekracht

Het KOMO-innovatiecertificaat is in het leven geroepen om innovaties voor bouw en infra te stimuleren, maar tegelijk de innovatiekracht van individuele bedrijven te beschermen. Tijdens de gebruikelijke totstandkoming van een Beoordelingsrichtlijn (BRL) kan iedereen meekijken: deze wordt ‘ter kritiek’ gepubliceerd. Bij de Innovatie BRL is dat juist niet het geval. Daarnaast geldt voor de certificatie volgens een iBRL een verkorte doorlooptijd.
De geldigheid van een KOMO-Innovatiecertificaat is drie jaar. Verlenging is niet mogelijk, behalve in de vorm van een regulier KOMO-certificaat.

KOMO innovatiecertificaat: voor wie?

Heeft u een sterk vernieuwend product of realisatieproces voor de bouw- en infrasector ontwikkeld? Of bent u daar volop mee bezig? Dan kunt u dat product of proces gaan leveren onder het KOMO-innovatiecertificaat en zo toegevoegde waarde voor uw marktintroductie verwerven. In overleg met de certificatie-instelling van uw keuze en Stichting KOMO wordt een passende iBRL opgesteld (vertrouwelijk). Wanneer u daaraan voldoet, staat de weg naar het KOMO-innovatiecertificaat voor u open.

Infinity Repair bijt de spits af

Op 3 september ontving Infinity Repair het eerste KOMO-innovatiecertificaat tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam. Aanwezig waren onder andere Infinity Repair-directeur Nico Heijmen, partners van Infinity Repair (o.a. Sigma coatings), directeur Ton Jans van KOMO en Bastiaan Benz van CI SKG-IKOB.
Infinity Repair heeft haar revolutionaire reparatieproces voor houten kozijnen laten certificeren. Lees er hier meer over.

U ook? Nu aanmelden kan

Wilt u ook een innovatiecertificaat? Stuur KOMO een mail en wij nemen contact met u op.

Menu sluiten
Komo