Als ergens KOMO op staat, wat betekent dat dan?

20-12-2018

Als ergens KOMO op staat, betekent dat: het product of bouwproces voldoet aan alle relevante kwaliteitseisen. Maar welke eisen zijn dat dan? Hoe stellen ze vast dat inderdaad aan die eisen wordt voldaan? En: waarin onderscheiden KOMO-gecertificeerde producten, bouwprocessen en diensten zich?

Cursusje KOMO in 1,5 minuut

Kijk, dat is een heel verhaal. Het begint in 1962 en heeft alles te maken met zogenoemde private kwaliteitseisen (die marktpartijen aan elkaar stellen) en publieke eisen (die overheden stellen – bijvoorbeeld het Bouwbesluit). Dat verhaal hebben we samengevat in een filmpje van slecht 1,5 minuut. Bekijk het hier.

Kwaliteit zoals beloofd

Als ergens KOMO op staat, is de kwaliteit zoals beloofd. Steeds opnieuw getoetst door onafhankelijke deskundigen. Volgens vóóraf vaststaande normen. Objectief geborgde kwaliteit dus, waar afnemers op vertrouwen – en waar ze graag de voorkeur aan geven. KOMO is dan ook het leidende en meest bekende keurmerk in bouw en infra. Het wordt in 48 landen wereldwijd herkend!

Onderscheid in kwaliteit. Hoe fijn is dat?

Daarom is KOMO-gecertificeerd zijn een meerwaarde voor ieder bedrijf dat producten, processen of diensten voor de bouw- en infrasector aanbiedt. Met het KOMO-certificaat bereik je immers het onomstreden onderscheid in kwaliteit.
Plus voorrang in ieder goed bestek. Hoe fijn is dat?

KOMO-gecertificeerd worden

KOMO-gecertificeerd worden betekent een investering die zichzelf terugverdient. Al sinds 1962 en straks, onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) al helemaal. Die wet honoreert immers alles waarvan de kwaliteit vooraf al objectief is geborgd. KOMO dus! Bekijk ons tweede filmpje. Dat laat u in 2 minuten zien hoe en waarom u voor KOMO gecertificeerd kunt worden. Vragen? T: 085-486 24 20.

Menu sluiten
KOMO