KOMO en KiK tijdens Ketenstandaard Congres 23 maart

27-03-2023

KOMO-KiK ondertekent digiAkkoord en geeft presentatie

Afgelopen donderdag ondertekende Ton Jans, directeur KOMO en KiK, het digiAkkoord samen met 60 andere partijen in de ontwerp-, bouw- en technieksector. Ton Jans: “Daarmee laten we zien dat wij ons de komende jaren actief zullen inzetten voor de versnelling van de noodzakelijke digitalisering in de bouwketen.” De ondertekening gebeurde tijdens het Ketenstandaard Congres 2023.


Een podium vol ondertekenaars van het digiAkkoord

Ton Jans duidt de waarde van KOMO en KiK als het gaat om digitalisering. “Zowel KOMO als KiK hebben de beschikking over data die relevant zijn voor de hele bouwketen. We zien toekomstige mogelijkheden. Je zou kunnen denken aan delen van data voor gebouwbeheersystemen, objectinventarisatie, demontage en hergebruik. Uiteraard op een veilige en betrouwbare manier.”

Wat is het digiAkkoord?

Het digiAkkoord komt voort uit digiGO. Veel betrokken partijen bij het digiAkkoord legden in 2019 de basis voor het digiGO-netwerk. KOMO-KiK sloot zich toen al aan als ambassadeur. We deden daarover verslag in een blog op de KOMO-site. Lees het artikel over de ondertekening op de website van digiGO.

" Standaarden en data zijn in het hele proces van kwaliteitsborging relevant en wenselijk. "

Lars Kiebert, operationeel manager KiK

Presentatie Lars Kiebert tijdens Ketenstandaard Congres

Presentatie Wkb en het gebruik van standaarden

In de middag gaf Lars Kiebert, operationeel manager KiK, voor een volle zaal een presentatie over de Wet kwaliteitsborgen voor het bouwen (Wkb) en het gebruik van standaarden. Hij wist de aanwezigen het halve uur dat daarvoor stond, te boeien met de relevantie van standaarden en harmonisatie voor de Wkb. En hij legde daarbij de koppeling naar KiK, de KiK-tool en naar andere instrumenten.

Menu sluiten
KOMO