KOMO-certificaathouder Houtindustrie ‘Ideaal’ ontwikkelt zwart UV-afgelakte houten binnendeur

20-02-2019

KOMO-certificaathouder Houtindustrie ‘Ideaal’ brengt als eerste in Nederland de krasbestendige zwart UV-afgelakte houten binnendeur in de handel, kant-en-klaar af fabriek. De binnendeur met de productnaam ‘Profilux Industriële deur’ is bestemd voor de professionele markt en heeft de uitstraling van een industriële stalen binnendeur. Daarmee past de deur goed in de huidige woon- en projecttrend van een robuuste uitstraling. Verkrijgbaar in diverse varianten, met en zonder glas.

Uitdaging
Jacques van Gool, salesmanager bij Houtindustrie ‘Ideaal’ legt uit: “De ontwikkeling van de zwarte UV-afgelakte binnendeur heeft een jaar geduurd. Uitdaging was om de binnendeur zwart af te kunnen lakken in onze bestaande lakstraat. Standaard worden alle binnendeuren namelijk wit afgeleverd. Wil de opdrachtgever een zwarte binnendeur, dan gebeurt het aflakken tot nu toe tijdens het bouwproces.”

Voordelen Profilux Industriële deur
“Zwart is een lastige kleur om strak aan te brengen, zeker als dat in een stoffige bouwomgeving gebeurt”, aldus Van Gool. “Omdat onze zwarte binnendeur kant-en-klaar naar de bouw gaat is een goed resultaat gegarandeerd. Daarbij komt nog dat de Profilux Industriële deur voordeliger is dan de stalen variant en ook goedkoper dan een voorbewerkte deur die tijdens het bouwproces nog moet worden afgelakt. We kunnen de deur voorzien van verdekte scharnieren, magneetslot inclusief bijpassend garnituur en eventueel een valdorpel. Een duurzaam, betaalbaar en compleet product voor de professionele markt!”

Toegepast in prestigieus Latona-project
De Profilux Industriële binnendeuren zijn voor het eerst toegepast in het project Latona aan de Maliebaan in Utrecht. Verscholen achter prachtige herenhuizen ligt een bijzonder hofje. Een oud kantoorgebouw is daar getransformeerd tot een kleinschalig appartementencomplex met dertig huurappartementen. De appartementen kenmerken zich door een bijzonder fraaie afwerking. In alle dertig appartementen zijn zwart UV-afgelakte houten binnendeuren geplaatst.

KOMO-keurmerk
Het KOMO-keurmerk garandeert als vanouds kwaliteit zoals beloofd. Kwaliteit getoetst door onafhankelijke deskundigen volgens objectieve regels. Houtindustrie ‘Ideaal’ heeft oog voor kwaliteit en is in het bezit van een KOMO-attest-met-productcertificaat ‘Binnendeuren en/of binnendeurkozijnen’ op basis van de van BRL 2211. De Profilux Industriële deur voldoet aan deze richtlijnen.

Meer informatie
Kijk ook eens op de site van Houtindustrie ‘Ideaal’ voor meer informatie.

Menu sluiten
KOMO