KOMO-keurmerk siert HSB-gevelelementen Vianen voor hoogbouw

22-07-2019

KOMO-gecertificeerde innovatieve gevelelementen

In samenwerking met Heijmans en SIGA ontwikkelde Vianen Kozijnen innovatieve HSB-gevelelementen. Deze elementen zijn voorzien van aluminium kozijnen in een houten spouwblad. Water- en luchtdicht, geschikt voor verwerking in hoogbouw. Sinds mei 2019 zijn deze HSB-elementen KOMO-gecertificeerd (BRL 1001 Niet-dragende binnenspouwbladen en gevelvullende elementen). Ze vonden een recente toepassing in de woontorens Cobana en Pisang in Rotterdam. Het vakblad  Stedenbouw besteedt aandacht aan de innovatieve KOMO-gecertificeerde elementen.

375 huurwoningen Bananenstraat

Beide woontorens verrezen aan de Bananenstraat in Rotterdam en herbergen 375 huurwoningen. Kwaliteits- en veiligheidscontroleur Bert van der Nat (Heijmans): “De betonconstructie bestaat uit prefab wanden en vloerelementen. De gevels van beide torens zijn dichtgezet met KOMO-gecertificeerde houtskeletbouw gevelelementen en houten stelkozijnen van Vianen in Montfoort.” Van der Nat was vanaf het begin betrokken bij de optimalisering van deze speciale HSB-gevelelementen.

Specifieke eisen gevelelementen hoogbouw

“Hoogbouw heeft altijd te maken met een hoge winddrukbelasting en de kozijnen moeten extreme weersomstandigheden kunnen doorstaan om lekkage, tocht en houtrotting op termijn te voorkomen. Met alle betrokken partijen hebben we een prefab, gevelsluitend element opgeleverd dat aan de specifieke eisen voor hoogbouw voldoet,” zegt Van der Nat. De HSB-gevelelementen garanderen een lucht- en waterdichtheid tot 600Pa en kunnen in, ook aan de kust, tot ruim 100 meter hoogte worden toegepast. Ze halen een luchtdichtheid op niveau 4 (volgens EN 12207) en voldoen aan passiefniveau (Qv10 0,15).

Bekijk KOMO-certificaat Vianen Kozijnen

Op de website van KOMO (www.KOMO.nl) kunt u altijd nagaan of een geclaimd KOMO-certificaat inderdaad van kracht is. Zo vindt u daar ook de KOMO-certificaten van Vianen Kozijnen B.V. – net als van alle andere certificaathouders.

Het KOMO-keurmerk garandeert dat de kwaliteit is getoetst door onafhankelijke deskundigen. Bekijk het filmpje over het KOMO-keurmerk.

Menu sluiten
KOMO