Drie redenen die maken dat één van de grootste verfproducenten ter wereld een Nederlands keurmerk in heel Europa gebruikt

07-02-2018

Hoofdkantoor van PPG Industries in Pittsburgh, USA | Hoofdkantoor PPG Industries in Pittsburgh, USA

Sommige dingen lijken 100% Nederlands. Drop, stroopwafels, de Elfstedentocht en… het KOMO-keurmerk voor de bouw en de infrastructuur. Een vertrouwd kwaliteitskeurmerk sinds 1962, maar wat moeten ze daar in het buitenland mee?

PPG Wood Finishes voert het KOMO-keurmerk

PPG Industries, een wereldspeler in de verfindustrie, transformeerde voor de timmerindustrie de merken D&M en Sigma naar de global brand PPG Wood Finishes en positioneert deze met het KOMO-keurmerk in heel Europa. Waarom? “In het buitenland vinden ze dat wij in Nederland echt verstand hebben van de combinatie hout en verf. Dat komt onder andere omdat wij de KOMO-eisen benaderen als ondergrens – en deze testen zijn vele malen zwaarder dan de Europese norm EN927. Dus wanneer je in het buitenland kunt zeggen dat een product of systeem KOMO-gecertificeerd is, vinden ze dat interessant.” Dat zegt Jos Schuurmans, Segment Manager Wood bij PPG Industrial Coatsings.

Houten gevelelementen

Hij vervolgt: “Zo hebben wij in Duitsland via een technische commissie bijvoorbeeld ook gesprekken lopen over hoe wij in Nederland de kwaliteit van kozijnverbindingen georganiseerd hebben, door middel van de BRL 0819 (De beoordelingsrichtlijn die ten grondslag ligt aan KOMO-gecertificeerde verbindingstechnieken in houten gevelelementen; red.) In Nederland werken wij met gecertificeerde lijmen en verbindingen, in Duitsland passen ze nog PVAC-lijm toe. Kortom: Nederlanders hebben de Europese timmerindustrie heel wat te bieden.”

USA, Indonesië, Maleisië

Het schijnbaar oer-Hollandse KOMO-keurmerk komt dus ook over de grens goed uit de verf. En dat geldt niet alleen in Europa. Ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Indonesië en Maleisië wordt KOMO-kwaliteit herkend en erkend. In allerlei uiteenlopende professionele marktsegmenten, van dakbedekking tot hout voor speciale toepassingen en van leidingmateriaal tot en met onderdelen voor de wegenbouw. Grenzeloos vertrouwen – hoe mooi is dat?

Over PPG Industries

PPG Industries is gevestigd in Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het concern met meer dan 46.000 medewerkers is leverancier van verven, coatings, chemicaliën, optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel. In 2015 bedroeg de omzet 15,3 miljard dollar en had PPG meer dan 150 productieplants wereldwijd.

Menu sluiten
KOMO