KOMO in Cobouw: ‘Maak vaart met digitalisering in de bouw’

07-06-2023

Artikel Cobouw Magazine nummer 3, 2023

 

Begin van het artikel

Stichting KOMO stelt data van de eigen certificaten en beoordelingsrichtlijnen gratis ter beschikking aan de hele bouwketen. “Het leidt tot meer efficiency en effectiviteit, zodat de bouwproductiviteit omhoog gaat. Want dat is hard nodig.” KOMO pleit ervoor vaart te maken met de digitalisering van de bouw.

Op 1 januari 2024 is het eindelijk zover: de ingangsdatum van de Omgevingswet. Daarmee treedt ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. “Door deze wet wordt de rechtspositie van de consument verbeterd. Althans, daar is het in 2014 mee begonnen”, zegt KOMO-directeur Ton Jans.

De gebouwen waarin wij wonen en werken, moeten veilig, gezond, bruikbaar en duurzaam zijn. De Wkb heeft als doel om te waarborgen dat gebouwen aan alle wettelijke regels voldoen. De bouwer is hier zelf verantwoordelijk voor, terwijl een kwaliteitsborger onder de Wkb controleert of daadwerkelijk aan de regels is voldaan.

" Pak het op, laat het niet aankomen op december 2023 "

Ton Jans, directeur KOMO en KiK
Bij artikel Cobouw
Kwaliteitsborgers mogen na invoering van de Wkb ‘leunen’ op bestaande vormen van kwaliteitsborging, zoals KOMO-certificaten.
Menu sluiten
KOMO