Waarom je in Nederland niet zomaar willekeurige PVC-leidingen in de grond kan stoppen

01-09-2017

Camera: DCS460D Serial #: 460-2353 Width: 3060 Height: 2036 Date: 30-01-2000 Time: 12:16:34 DCS4XX Image FW Ver: 051998 TIFF Image Look: Product ---------------------- Counter: [31] ISO: 80 Aperture: F22 Shutter: 50 Lens (mm): 35 Exposure: M Program: LA Exp Comp: 0.0 Meter area: Mtrx Flash sync: Norm Drive mode: S Focus mode: S Focus area: Wide Distance: 1.0m

In Nederland hebben we te maken hebben met specifieke bodemomstandigheden. En met soms sterk wisselende grondwaterstanden. Daarom kun je in Nederland niet zomaar elke willekeurige PVC-leiding toepassen, maar moeten PVC-leidingen die in ons land wordt gebruikt aan specifieke eisen voldoen.

Klei, veen en grondwater

Zoals in alle waterrijke deltagebieden moet in Nederland bij grondwerken en bouwprojecten rekening worden gehouden met de typische bodemsamenstelling. Dat geldt in het bijzonder -maar niet alleen- voor omgevingen waarin sprake is van kleigrond of veenachtige grondsoorten. Daar komt nog eens een wisselende grondwaterstand bij, plus een langzaam maar zeker veranderende zeespiegel. Reden genoeg om uiterst zorgvuldig te werk te gaan.

PVC-leidingen voor Nederlandse bodem

PVC-leidingsystemen die geschikt zijn voor de Nederlandse bodemgesteldheid worden geleverd onder KOMO-certificaat. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de PVC-leidingsystemen van Martens kunststoffen uit Oosterhout. “Onze klanten, waaronder veel overheden, vragen specifiek om KOMO-gecertificeerde leidingsystemen. Die worden gegarandeerd getest op de specifieke Nederlandse omstandigheden, volgens objectieve normen. En bieden dus zekerheid,” stelt Martens.

Verschil moet er zijn

PVC leidingsystemen zijn vaak niet zichtbaar, bijvoorbeeld omdat ze in de grond zitten. Zijn ze wél zichtbaar, dan lijken ze op het eerste oog allemaal op elkaar. Toch zijn er grote verschillen en dat is maar goed ook. Een PVC-leiding die geschikt is om in Nederland te gebruiken is voorzien van het logo van het KOMO-keurmerk. Als je dat checkt, dan is het betreffende leidingsysteem goedgekeurd voor gebruik in onze bodemgesteldheid.

Kwaliteit staat bij Martens kunststoffen hoog in het vaandel. En dus staat het KOMO-keurmerk op producten die bij Martens kunststoffen vandaan komen.

Menu sluiten
Komo