Nieuw! Met website KOMOquality.com samen grenzen verleggen

18-01-2019

KOMO creëert extra waarde voor haar certificaathouders in Nederland en in het buitenland met de recente lancering van de nieuwe website KOMOquality.com. Deze Engelstalige site is ontwikkeld op verzoek van KOMO-certificaathouders die, ook buiten Nederland, (nog) meer marktvoordeel willen behalen op grond van hun KOMO-certificaten.

De nieuwe internationale website van KOMO stelt certificaathouders in staat samen grenzen te verleggen – en individueel te profiteren van de groeiende waardering voor het KOMO-keurmerk in tal van ‘buitenlanden’.

KOMO in 48 landen: een wereld te winnen

Er zijn KOMO-certificaathouders in maar liefst 48 staten. “In bepaalde sectoren van de bouw en infra in talloze landen wordt het KOMO-keurmerk herkend en als waardevol erkend,” zegt Fred Dams, unitmanager Bouwconstructies bij Kiwa Nederland B.V. “Het geldt voor opdrachtgevers als bewijs voor de allerbeste kwaliteit.” Maar tegelijk zijn er buiten Nederland ook heel veel opdrachtgevers die de betekenis van KOMO-certificatie nog niet kennen. Certificaathouders kunnen daarom nu verwijzen naar KOMOquality.com, waar de meerwaarde van KOMO-gecertificeerde producten en bouwprocessen in het Engels helder naar voren komt.

Meerwaarde actief inzetten

Dit betekent dat u bij contacten met of aanbiedingen aan buitenlandse prospects en klanten de meerwaarde van uw KOMO-certificaten actief kunt inzetten. Met andere woorden: naast de waarde van KOMO op de Nederlandse markt kunt u nu ook in het buitenland met KOMO heel goed uit de voeten. “Juist omdat KOMO-certificatie 100% vrijwillig en 100% privaat is, ontwikkelt het zich in sommige landen, zelfs ver buiten Nederland, steeds meer tot kwaliteitskompas”, signaleert Robert Daamen, projectmanager bij SKH in Wageningen. “In landen als Maleisië, Singapore en Indonesië is KOMO bijvoorbeeld een begrip als het om houtproducten voor de bouw en infra gaat.”

Prima zaken doen

“Voor Nederlandse certificaathouders geldt dat er over de grens met het KOMO-keurmerk prima zaken kunnen worden gedaan,” zegt Harm van Dartel van SKG-IKOB. “Bijvoorbeeld ook in de sector dakbedekkingsproducten groeit de vraag naar KOMO nadrukkelijk,” meldt Alexander Meeuwsen, manager Sales & Business development bij SGS Intron. Wilt u weten wat uw KOMO-certificaten bijdragen aan business in het buitenland? Neem contact op met uw certificatie-instelling voor adviezen met betrekking tot landen en sectoren waar KOMO, net als in Nederland, een belangrijk streepje vóór betekent. En tenslotte nog een tip: plaats, als u certificaathouder bent, een verwijzing naar KOMOquality.com (en natuurlijk naar www.komo.nl) op uw website, voorzien van het KOMO logo. Dan maakt u direct duidelijk waar het om draait als objectief bewezen kwaliteit een rol speelt.

Menu sluiten
KOMO