Waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste dakdekker?

13-07-2017

Iedere woningcorporatie, vastgoedeigenaar of particuliere huizenbezitter heeft soms een specialist nodig voor een schuin dak, bijvoorbeeld met dakpannen. Officieel heet dat een ‘hellend dak’. Er zijn veel dakdekkers in Nederland, maar hoe selecteert u een 100% vakman? U wilt verzekerd zijn van degelijk vakwerk, dat z’n kwaliteiten jaar-in-jaar-uit bewijst. Zowel bij nieuwbouw als renovatie van hellende daken zijn er een paar aspecten om op te letten. Als u die in gaten houdt, is de dakman meestal een vakman.

Is de dakdekker een vakman?

  1. Neemt het dakdekkersbedrijf deel aan een kwaliteits- en garantieconcept?
  2. Kan de dakdekker zijn professionaliteit aantonen door een KOMO-procescertificaat?
  3. Beschikt het bedrijf over goede referenties bij vergelijkbare projecten?
  4. Gebruikt de dakdekker producten van onafhankelijk geborgde kwaliteit?

De juiste vaklieden en materialen

Dakdekkers die deze vragen positief kunnen beantwoorden zijn meestal aangesloten bij Stichting Dakmeester, een landelijk netwerk van gekwalificeerde dakdekkers én producenten van hellende daken. Daarmee komen twee belangrijke dingen samen: de juiste vaklieden en de juiste materialen om een dak aan te brengen, te renoveren of te onderhouden. Alle dakdekkers onder de vlag van Dakmeester bieden een langlopende garantie en hebben het KOMO-Procescertificaat Dakdekken Hellende Daken [BRL 1513]. Alle werkzaamheden voldoen aan de product- en processpecificaties die in dit certificaat zijn vastgelegd. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Referentieprojecten dakdekkers

Dakmeesters leveren bewijs van hun prestaties in de vorm van talloze projecten die tot tevredenheid van professionele en particuliere klanten zijn afgerond. Soms bijzondere projecten, waarin bijvoorbeeld oplossingen zijn verwerkt voor zonnepanelen. Soms ook daken met verschillende kleuren dakpannen, vlakke pannen of seriematige renovaties van hellende daken in geschakelde woningbouw.

15 jaar garantie op nieuwe daken

Samen met garantiepartners Monier, Velux en Unilin geven Dakmeesters u als opdrachtgever niet alleen garantie op de materialen en hun functionaliteit, maar ook garantie op de manier waarop het hellende dak is gemaakt. Tijdens de bouw worden alle relevante facetten vastgelegd in een digitaal dakdossier. Alle Dakmeesters werken met een iPad en/of iPhone om het rapport in te vullen. Zo voegen ze onder andere foto’s toe van punten die, als het dak eenmaal dicht is, niet meer zichtbaar zijn. Elk dakdossier wordt gecontroleerd door SKG-IKOB Certificatie. Bij oplevering met KOMO-cerificaat ontvangt de opdrachtgever niet alleen het zorgvuldig opgebouwde digitale dakdossier, maar ook een garantie voor 15 jaar. Een Dakmeester dakdekker bij u in de buurt vinden kan op deze site.

Menu sluiten
KOMO