Waarom KiK het antwoord is op de Wet kwaliteitsborging bouw en infra

20-12-2018

KOMO, leidend keurmerk in bouw en infra, heeft ook hét antwoord op de Wkb wet (Wet kwaliteitsborging voor het bouwen). Op verzoek van de markt en samen met een bouwbrede coalitie. Dat antwoord heet: KiK. KiK is een generiek kwaliteitsborgingssyteem, waarmee straks helemaal aan de nieuwe wetgeving kan worden voldaan. Maak kennis met KiK!

Kwaliteitsborging volgens de wet

KiK staat voor KOMO instrument Kwaliteitsborging. Het is een instrument (systeem) voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is mee-ontwikkeld door maar liefst 30 (branche)organisaties. KiK is er voor ontwikkelaars, voorschrijvers, bouwers, kwaliteitsborgers en afdelingen Bouw- en Woningtoezicht. Als straks kwaliteitsborging met een officieel toegelaten ‘instrument’ verplicht is in bouw en infra, kan de hele bouwkolom met KiK dezelfde kwaliteitstaal spreken.

Wel of geen vergunning

KiK stroomlijnt het bouwproces en reduceert faalkosten. Het is inzetbaar voor zowel vergunningplichtige als niet-vergunningplichtige projecten – in alle risicoklassen (‘gevolgklassen’, noemt de Wkb wet dat) en voor alle soorten bouwwerken. Kortom: wie onder de Wkb gaat werken met KiK, heeft maar een instrument nodig. Efficiënt en kostenbesparend. Zeker ook voor bouwbedrijven.

Makkelijk instappen: pilots zijn gestart

De bouw- en infrasector bereidt zich al voor op de komst van de Wet kwaliteits-borging voor het bouwen. Om dat gemakkelijker te maken is de KiK Campus opgericht door AFNL, BRIS, Building Changes, CROW, gBOU, ISSO, KIWA, KOMO, SKG-IKOB, SKH en STABU. KiK Campus is het kennis- en implementatieplatform dat u en alle andere partijen in de bouwketen helpt bij het voldoen aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Wkb wet bouw? KiK Campus helpt met begeleiding, certificering, training en tooling. Bekijk: www.kikcampus.nl

Menu sluiten
KOMO