Dit zijn vijf goede redenen om nu KOMO-gecertificeerd te worden

12-09-2019

KOMO-gecertificeerd worden? Goed idee. Want objectief bewezen, aantoonbare kwaliteit speelt een belangrijke rol in de bouw- en infrasector. En gaat dat in de nabije toekomst nog veel meer doen. Want de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen wordt per 1 januari 2021 van kracht. Vanaf dat moment kan het toepassen van bouwproducten en –processen zónder certificaat verstrekkende consequenties hebben. Bekijk dit filmpje om in 2 minuten te ontdekken waarom gecertificeerd worden voor KOMO zo’n goed idee is.

 

 1. Voorsprong in het nieuwe bouwstelsel
  Onder de Wkb leidt het toepassen van gecertificeerde producten en processen tot minder kosten. Dat komt omdat de dan verplicht in te schakelen kwaliteitsborger minder werk hoeft te doen. Van KOMO-gecertificeerde producten en diensten staat immers al vast dat ze aan alle eisen voldoen.
 2. Concurrentievoordeel
  Met een KOMO-certificaat biedt u afnemers het vertrouwen dat uw product, proces of complete bouwwerk voldoet aan alle markteisen en relevante regelgeving. Daardoor heeft u altijd een streepje voor.
 3. Voorrang in de markt
  Opdrachtgevers, voorschrijvers en woonconsumenten willen aantoonbare en bewezen kwaliteit. Met KOMO heeft u daarom voorrang in elk goed bestek.
 4. Internationale slagkracht
  Het KOMO-keurmerk is een grenzeloos bewijs voor objectief getoetste kwaliteit. Daarom zijn er nu al KOMO-certificaathouders in meer dan 48 landen wereldwijd. En wordt het KOMO-keurmerk internationaal herkend.
 5. Alles in de bouw en infra kan een KOMO-certificaat krijgen
  Alles in de bouw en infra kan een KOMO-certificaat krijgen. Als het product of bouwproces tenminste voldoet aan de wettelijke eisen en de private eisen van professionele marktpartijen. In iedere niche zijn de voordelen van KOMO-gecertificeerd zijn dus even sterk.

 

Investeren in marktsucces

KOMO-certificering is een investering in marktsucces. Nu en in de toekomst. Natuurlijk zijn aan een certificatietraject kosten verbonden. Maar die worden ruimschoots overtroffen door de commerciële voordelen enerzijds en kostenbesparingen anderzijds. Jaar in, jaar uit.

Ook KOMO-gecertificeerd worden? Dat gaat in deze 5 stappen.

En op deze pagina kunt u een certificatie-instelling selecteren die u begeleidt naar een of meer KOMO-certificaten.

Menu sluiten
KOMO